Deel dit artikel ‹ Terug

Blues Around live bij café Royal in Mill

Geplaatst op: dinsdag 20 november 2012


Zaterdagavond 24 november is het alweer de laatste zaterdag van de maand. Dat wil bij café Royal aan de Kerkstraat in Mill zeggen dat het tijd is voor blues. Op zaterdagavond 24 november hoort en ziet u er vanaf 21.30 uur Blues Around. Een grote band in zowel aantal muzikanten als qua muzikale prestaties. Toegang is uiteraard gratis.

Bluesaround is een bijzondere bluesband. Van de oorspronkelijke bluesmuziek, droevige nummers gespeeld in drie akkoorden, is de blues vanaf de sixties uitgegroeid tot één van de meest veelzijdige muzieksoorten. Dat is de blues die Bluesaround speelt. Een breed repertoire bestaande uit langzame en snelle nummers met daarin variatie naar stijl en sound die passen bij moderne blues. Slepend of stuwend, ingetogen of ruig. Dat alles met een ruime diversiteit aan instrumenten, elk nummer weer anders. Van saxofoon tot Hammond, van mondharmonica tot slide gitaar. Dat is de levende blues! Die hoor je en die voel je bij Bluesaround.

Maarliefst 7 muzikanten vormen de band Blues Around. Het zijn enthousiaste en ervaren heren die het beste uit hun instrumenten halen. Daardoor staat de muziek en het totale optreden van Blues Around als een huis. Nummers van John Mayall, Eric Clapton, Joe Bonamassa, maar ook Luther Allison, Jimmy Thackery, the Allman Brothers en vele anderen staan op het repertoire.

Meer weten over deze en alle andere activiteiten bij café Royal in Mill? Surf naar www.caferoyalmill.nl