Deel dit artikel ‹ Terug

Zilveren medaille de Daalgaard

Geplaatst op: woensdag 14 november 2012


De Daalgaard heeft voor de derde keer op rij een zilveren medaille behaald met hun St.Agather op de grootste wijnkeuring in Europa, de AWC Vienna. De St. Agather 2011 behaalde 87,3 punt en viel daarmee in de categorie zilver (87-90). Ook de andere 3 ingestuurde wijnen (Riesling, Johanniter en Gewurztraminer 2011) scoorden goed, en behaalden alle drie een Seal of Approval (84-87 punt).

Oogst
Ze zijn dit jaar net klaar met de oogst. Deze is al met al nog erg meegevallen. We waren na de nachtvorstschade in midden april wat somber gestemd, maar uiteindelijk is het qua hoeveelheid nog een redelijke en qua kwaliteit een goede oogst geworden dit jaar.

De hoeveelheid was wat minder als afgelopen jaar, maar bij de Daalgaard was het gelukkig niet zo dramatisch als bij andere wijngaarden in Nederland. Er wordt bij sommigen gesproken over meer dan 50% minder opbrengst vanwege de vorstschade. De Daalgaard heeft bij elkaar zo'n 2000 liter weten te oogsten. Dat is zo'n 25% minder als vorig jaar. De verminderde opbrengst zat hem bij hen met name in tegenvallende hoeveelheid Gewurztraminer.

Inmiddels is de vinificatie in gang gezet en zijn alle soorten al uitgegist. Ze gaan hun best doen om er ook goede wijnen van te maken! Voor de geïnteresseerden: er staat een kort filmpje van de pluk van de Schonburger op hun website (www.daalgaard.nl).

Nieuwe look flessen
Ze hebben dit najaar een nieuw etiket ontwikkeld. Samen met de schroefdop die volgend jaar op alle flessen zit (- gewurztraminer), moet dat een frisse, strakke, moderne en herkenbare uitstraling opleveren. Zie hiervoor ook hun website. De etiketten worden deze week gedrukt, dus per december in de handel!