Deel dit artikel ‹ Terug

Nog 2 weekenden gevarieerde kunstexpositie in Mill

Geplaatst op: dinsdag 13 november 2012


Op zondagmiddag 4 november werd er een gevarieerde kunstexpositie geopend bij Nici Koffie en Automaten aan de Wanroijseweg 34a in Mill. Deze expositie is zaterdag 10, zondag 11, zaterdag 17 en zondag 18 november nog te zien tussen 12.00 uur en 17.00 uur. U ziet er werken van Dirkje Wigarda, Georges de Groot, Juul Baltussen, Karel de Groot en organisator Jo Willems. De expositie is uiteraard gratis toegankelijk.

Dirkje Wigarda uit Oldemarkt:
Dieren en natuur. Die staan centraal bij de werken van Dirkje Wigarda. Zij is kunstenares in de fijnschilderkunst. Dirkje: “Schilderen maakt mijn gedachten en gevoelens zichtbaar. Op mijn eigen manier geef ik vorm aan de dingen die ik zie en ervaar. Ik creëer zoals ik mij voel op dat moment.” Naast eigen werk schildert Dirkje ook in opdracht en geeft ze workshops en cursussen aan beginners en gevorderden.

Georges de Groot uit Zeeland:
Tekenen, schilderen en boetseren zijn een rode draad door het leven van Zeelander Georges de Groot. Al van kleins af aan laat hij geen stukje papier onbenut voor zijn krabbels en schetsen. Als er iets in zijn hoofd zit moet het eruit. Dan zet hij zijn rijke fantasie om in schilderijen en beelden. Bij Nici Koffie en Automaten heeft hij een permanente expositie van beelden, maar in november zijn er ook nieuwe werken te zien.

Juul Baltussen uit Westerbeek:
Roestvrij staal, cortenstaal, damaststaal, voor Juul Baltussen hebben deze materialen geen geheimen. Hij werkt er al 35 jaar mee. Veel werken zijn te vinden bij overheids instellingen en openbare ruimten. Maar ook de hoge koffiepotten die het pand van Nici sieren komen van Baltussen. Vooral wat van zijn kleinere werken zijn tijdens de expositie daar te zien.

Karel de Groot uit Uden:
De voortdurende interesse voor beeld, denken in beelden en verbeeldend communiceren leidden er toe dat Karel de Groot fotografie studeerde, (FVS en ABK). Het meezeulen van een camera op enkele verre reizen naar andere continenten leverde een aantal leuke platen op, te zien op de expositie in Mill. Karel exposeert eigenlijk nooit. Maar Nici kent hij nog van zijn peutertijd in het dorp Zeeland, vandaar dat hij nu in Mill enkele werken tentoon zal stellen.

Jo Willems uit Mill:
Op 16-jarige leeftijd ging Jo Willems naar de Schilderschool in Boxtel. Daar ontdekte hij zijn interesse voor kleuren en zijn passie voor tekenen en schilderen. Daarna volgde de Vrije Academie en op grond van kunnen en motivatie werd Jo toegelaten op de Kunstacademie in Arnhem. Jo: “ Toch ben ik autodidact te noemen; na twee jaar besloot ik namelijk om te stoppen met de opleiding omdat ik het gevoel had dat men mij wilde abstraheren. Ik had al een heel eigen stijl van schilderen en wilde daar ook bij blijven.”

De expositie is gratis toegankelijk en is de komende 2 weekenden te bezoeken op zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. U vindt Nici Koffie en Automaten aan de Wanroijseweg 34a in Mill. Meer informatie over de exposanten is te vinden op:
Dirkje Wigarda: www.atelieramethyst.com
Georges de Groot www.georgesdegroot.nl
Juul Baltussen www.juulbaltussen.com
Karel de Groot www.kareldegroot.nl
Jo Willems www.jowillems.nl