Deel dit artikel ‹ Terug

NiXmoet 17 november bij café Royal Mill

Geplaatst op: donderdag 8 november 2012


Zaterdagavond 17 november staat NiXmoet op het podium bij café Royal aan de Kerkstraat in Mill. Net als de bluesavonden op de laatste zaterdag van de maand belooft ook deze weer een onmisbare avond te worden voor de echte muziekliefhebber. Het begint allemaal om 21.30 uur en de toegang is uiteraard zoals gebruikelijk helemaal gratis.

Een aantal ietwat belegen muzikanten, geen gierende gitaren, geen samples, geen toverdozen en geen bonkende drums. Alleen de pure en dus ook vooral akoestische muziek. Dat is de band NiXmoet. Op hun repertoire nummers van o.a. Bob Dylan tot Bruce Springsteen, van Willy Deville tot Donovan en van CCR tot de Rolling Stones. Maar ook schuwen zij de Ierse Folk niet. De ervaring van de muzikanten in NiXmoet staat garant voor een onvergetelijk optreden waarbij het publiek een meer dan belangrijke rol speelt.

NiXmoet bestaat uit Toon van Lith, Bert van Dinther en Paul van Extel. Zij spelen akoestisch een breed repertoire en dat alles onder het motto: wat je ziet is wat je hoort. NiXmoet is een band voor de echte muziekliefhebber. Toon van Lith was bijna 100 jaar leadzanger bij de streekband Desolation. Deze band doet het de laatste tijd wat rustig aan en daardoor kreeg Toon tijd voor NiXmoet. Naast zingen speelt hij ook gitaar, mandoline en mondharmonica. Bert van Dinther speelde als gitarist en zanger al in vele bands van rock-‘&-roll tot Ierse folk, en is nu ook nog actief in een cabaretgroep . In NiXmoet is Paul van Extel vooral op de bas te vinden maar zingt ook een aardig stukje mee. Hij maakte eerder deel uit van o.a. de Postband en de internationaal spelende Wagon Trail.

Meer weten over deze en andere activiteiten bij café zaal Royal? Zie www.caferoyalmill.nl