Deel dit artikel ‹ Terug

ROC Leiden en Fitland starten unieke samenwerking in nieuw gebouw 'LEVEL'

Geplaatst op: donderdag 8 november 2012


Het twaalf verdiepingen tellende gebouw ‘LEVEL’ gelegen aan het Centraal Station van Leiden gaat richting de oplevering. Medio augustus 2013 betrekken de partners ‘ROC Leiden’ en ‘Fitland’ het gebouw en vanaf dat moment zal er een unieke samenwerking van start gaan. Studenten van de opleidingen Horeca, Bakkerij, Toerisme, Facilitaire Dienstverlening, Welzijn, Zorg, Sport & Bewegen, Orde & Veiligheid en VAVO gaan vanaf studiejaar 2013-2014 op de locatie Centraal Station (CS) van start. Tegelijkertijd zal ook de Fitland Groep haar deuren openen met een city-spa/wellnesscenter, een hotel met 120 kamers en diverse horecaconcepten. Voor Fitland wordt dit haar 24ste vestiging in Nederland.

ROC Leiden en Fitland gaan een unieke samenwerking aan waarbij studenten zullen leren in een bijzondere praktijkomgeving. Studenten van de opleiding Horeca en Bakkerij gaan in de praktijk aan de slag als gastheer en gastvrouw, kok en (banket)bakker in het hotel en de diverse restaurants. Daarnaast zullen zij betrokken worden bij de complete bedrijfsvoering van de verschillende onderdelen van Fitland Leiden. Zo leren zij naast de theorie op school ook alles van het vak in een echte ‘in house’ praktijkomgeving. Ook de studenten van diverse andere gehuisveste opleidingen gaan aan de slag. Bijvoorbeeld als receptiemedewerker bij de (hotel)receptie of als beveiliger in de beveiliging en als personalcoach in het fitnesscentrum.

ROC Leiden en de Fitland Groep zijn trots op deze toekomstige samenwerking. Jeroen Knigge (voorzitter College van Bestuur van ROC Leiden) zegt: “Deze unieke samenwerking draagt bij om een echt Community College te vormen. Grenzen tussen school en omgeving vervagen en zo bieden wij gezamenlijk een inspirerende omgeving voor onze studenten, medewerkers en bezoekers van de stad Leiden”.

Maarten van Kempen (Directeur Fitland groep) zegt “De synergie tussen Fitland en ROC Leiden en de combinatie van wellness, sport, hotel en restaurants, maakt dat dit de nieuwe hotspot voor alle inwoners van Leiden gaat worden.”