Deel dit artikel ‹ Terug

Start nieuw toeristisch-recreatief platform Gemeente Mill & Sint Hubert en Mill-Academy

Geplaatst op: woensdag 31 oktober 2012


'Mill, Landelijk en Gastvrij'
Maandag 22 oktober is het toeristisch-recreatieve platform van de gemeente Mill & Sint Hubert van start gegaan. Ruim 20 deelnemers gaan zich vrijwillig in zetten om de gemeente en haar toeristisch potentieel spreekwoordelijk ´op de kaart te gaan zetten´. Dit nieuwe platform is één van de gidsprojecten die is opgenomen in het, in 2010 verschenen, rapport: ´Mill, Landelijk en Gastvrij, Inspiratienota Cultuur- en Natuurtoerisme voor de gemeente Mill en Sint Hubert´. Het platform gaat aan de slag met toeristische project- en productontwikke-ling en promotie van de gemeente met als doel het toeristisch-recreatieve aanbod binnen de gemeente te versterken en vraag en aanbod (nog) beter op elkaar af te stemmen.

De Mill-Academy
De leden van platform investeren vrijwillig tijd en energie in hun werkzaamheden voor het platform (2-4 uur per week, deelname minimaal 2 jaar). Als tegenprestatie krijgen de leden de kans om het predicaat ´vriendelijke gezicht´ van de gemeente Mill en Sint Hubert te verdienen. Bij toetreding van het platform hebben zij een exclusief ´startbewijs´ voor de ´Mill-Academy ontvangen, dé Academy die de leden verrijkt met nieuwe inzichten, ervaringen, kennis en innovaties op het gebied van toerisme en recreatie en gastvrijheid. De academy bestaat uit 5 leergangen, waarmee de leden, indien men slaagt, de titel ´volleerd vriendelijk gezicht´ van de gemeente kunnen verdienen. De academy dient de leden in staat te stellen een groep gasten ´onder te dompelen´ in het totale toeristisch-recreatieve product, zoals streekverhalen, culinaire gewoonten, streekproducten, historische feiten, culturele hoogtepunten, etc.

Internationaal toerisme
De eerste leergang van de Mill-Academy vond plaats op 24 oktober bij De Valkhoeve in Mill. Onder leiding van ´breinontstopper´ Wim Marijnissen is gewerkt aan de, door de groep zelf geformuleerde, uitdaging: ´hoe kunnen we ons zo onderscheiden dat we het interessantst worden van Europa en internationale gasten mogen verwelkomen in de gemeente Mill en Sint Hubert voor Pasen 2013? Op een zeer creatieve wijze is gewerkt om zoveel mogelijk projectideeën te genereren, die verwerkt zullen worden in een uitvoeringsagenda met tal van innovatieve projecten voor de gemeente Mill en Sint Hubert. Het resultaat van de dag is, naast de ontstane groepsdynamiek, een projectstructuur waarbij een 3-tal projecten uitgevoerd gaan worden. Deze zijn: (1) Dutch Adventure / Mill Trail Experience, (2) Beleef de oorlog / invasie en (3) Promotie (´MAPP´ (Mill-App), website, slogan, soc. media). Daarnaast zullen ook het wandelroutenetwerk en ´Kunst op de Raam´ opgepakt gaan worden door het platform.

Meer informatie:
Lieke Vogels, Gemeente Mill & Sint Hubert, 06-10424585
Sandra Reusen, ReusenProjectN, 06-34343040