Deel dit artikel ‹ Terug

Een gratis boek voor bibliotheekleden

Geplaatst op: vrijdag 26 oktober 2012


Ken je De donkere kamer van Damokles nog? Deze klassieker van W.F. Hermans vertelt het verhaal van sigarenhandelaar Osewoudt die in de Tweede Wereldoorlog voor zijn dubbelganger, de verzetsman Dorbeck, gewillig opdrachten uitvoert. Na de bezetting wordt hij gekwalificeerd als landverrader, want Dorbeck lijkt niet te bestaan. Heeft Osewoudt hem verzonnen? In zijn roman komen Hermans' centrale thema's op geraffineerde en uiterst beklemmende wijze aan bod: angst, dreiging en verraad, ongrijpbaarheid van de werkelijkheid en onkenbaarheid van de ander. Vanwege dit thema, goed of fout, zijn er versies met twee verschillende omslagen. De inhoud van beide boekjes is hetzelfde.
Het boek is ook in een klein aantal beschikbaar in een Grote Letter uitgave.

Leden van de openbare bibliotheken krijgen het boek gratis met de aanmoediging het te lezen en er tijdens de campagne met elkaar over in discussie te gaan. Vanaf donderdag 1 november kunnen leden van 18 jaar en ouder het boek in alle bibliotheekvestigingen van BiblioPlus ophalen. Wees er snel bij, want voor deze actie geldt op = op!

Extra activiteit in het kader van Nederland Leest
Woensdag 7 november is in de bibliotheek Boxmeer de lezing Goed en kwaad in oorlogstijd. Wat betekent het om als klein Joods jongetje ondergedoken te zijn tijdens de Tweede Wereld Wereldoorlog? Is goed altijd goed en kwaad altijd kwaad? Zijn er ook nuances in de verhalen? Zijn de keuzes van je ouders ook jouw keuze? Hoe ga je om met mensen die je niet accepteerden vanwege je geloof en je daarom wilden vernietigen? Hoe geef je dit een plek in je leven? Mevrouw van der Woud en de heer Andriesse hebben dit ervaren. Ze zijn in de loop van de jaren bevriend geraakt en komen samen hun verhaal vertellen.

Informatie over deze activiteit in het kader van Nederland Leest is te vinden op onze website www.biblioplus.nl en na te lezen in de kwartaaluitgave Ontdek!, die in alle bibliotheekvestigingen voor je klaar ligt. Leden van BiblioPlus ontvangen korting op toegangskaarten. Deze zijn te bestellen via www.biblioplus.nl en verkrijgbaar in alle bibliotheekvestigingen van BiblioPlus.

Bovendien maak je kans op mooie prijzen.
De bibliotheken van BiblioPlus doen ook dit jaar een schepje bovenop het gratis boek. Voor bibliotheekleden zijn er mooie prijzen te winnen, zoals een ballonvaart, culturele uitjes, sportieve dagjes weg, culinaire workshops en goedgevulde BiebBoxen.

Krassen voor prijzen
Bij het gratis boek krijg je een actieboekenlegger met een unieke code die je tevoorschijn krast. Op voordeelmetjebiebpas.nl kun je zien of jouw code in de prijzen valt. Meedoen kan tot 30 november 2012. Dus snel naar de bieb voor het gratis boek en de boekenlegger en krassen maar! Op = op.

Altijd prijs met je biebpas
Met een bezoekje aan voordeelmetjebiebpas.nl heb je sowieso prijs, want je vindt er volop inspiratie voor voordelige uitjes. Met een ledenpas van een van de BiblioPlus bibliotheken kun je namelijk met korting naar theaters, dierenparken, musea, pretparken, bibliotheken, filmhuizen, rondleidingen, lezingen, sportactiviteiten, festivals en nog veel meer in Brabant, Gelderland, Noord- en Zuid-Holland.

De lezing begint om 19.30 uur. Toegangskaarten (€ 4,50 en € 3,50 voor leden van BiblioPlus) zijn te bestellen via www.biblioplus.nl en verkrijgbaar in alle bibliotheekvestigingen van BiblioPlus.