Deel dit artikel ‹ Terug

Plannen KunstKoopWeekend als steun voor Koningskerkje

Geplaatst op: dinsdag 31 oktober 2006


De werkgroep exposities van het Koningskerkje is bezig een KunstKoopWeekend op te zetten. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 25 en zondag 26 november.

Doel hiervan is een financiële buffer op te bouwen, zodat ook in de toekomst kunstexposities georganiseerd kunnen worden. Het wordt een mooie tentoonstelling met veel klein werk en toegankelijke prijzen. Het werk is afkomstig van zeker 10 professionele kunstenaars die eerder in het Koningskerkje exposeerden. Zo biedt het KunstKoopWeekend ook een terugblik op de afgelopen jaren.

Ruim 6 jaar geleden startte het Koningskerkje met een reeks bijzondere exposities. In voor- en najaar kon de liefhebber terecht om kennis te maken met het werk van professionele beeldend kunstenaars. Van diverse kanten ontvangt het Koningskerkje hiervoor waardering.

Aangezien het organiseren hiervan altijd geld kost, is het Koningskerkje op zoek naar mogelijkheden om een financiële buffer op te bouwen. Zo zijn de financiële risico's meer in de hand te houden. De werkgroep exposities denkt dat een KunstKoopWeekend een goed en aantrekkelijk idee is en benaderde hiervoor haar eerdere exposanten. Deze verlenen graag hun medewerking om het Koningskerkje te steunen en doen bijna allemaal mee aan het KunstKoopWeekend op 25 en 26 november.

Het KunstKoopWeekend wordt een tentoonstelling met divers klein werk: tekeningen, aquarellen, collages, lino's, kleine paneeltjes en klein ruimtelijk werk. Was dat ene werk eerder zo mooi om te hebben, maar de afmeting te groot of de prijs een aanslag op het budget? Nu is er de mogelijkheid om van die kunstenaar toch iets aan te kunnen schaffen, want bij kleiner werk horen ook kleinere prijzen. Met het oog op de naderende feestdagen dus een mooie gelegenheid om toch kunst te kunnen kopen. Voor uzelf, als cadeau voor een ander, of als bedrijf om een bijzonder relatiegeschenk in voorraad te hebben. Bovendien steunt u met een aankoop de kunstexposities in het Koningskerkje. De deelnemende kunstenaars staan namelijk een gedeelte van de opbrengst af aan het Koningskerkje.

Natuurlijk zijn kijkers ook van harte welkom, want de expositie wordt ook de moeite waard om te zien!

KunstKoopWeekend 25 en 26 november
Koningskerkje Spoorstraat 17 Vierlingsbeek
Informatie: Kristianne Tummers 0478-631401
advertentie