Deel dit artikel ‹ Terug

Muziekschool Music Fun Mill geeft workshop op o.b. De Kameleon

Geplaatst op: vrijdag 26 oktober 2012


Muziekschool Music Fun laat zich wederom zien! Naast het geven van wekelijkse, individuele muzieklessen en jaarlijks terug komende optredens, willen broers Guus en Willem Pluk graag bijdragen aan het enthousiasmeren en inspireren van kinderen voor muziek. Een van de manieren om dit te doen is het geven van workshops op (basis)scholen. Met deze gratis workshop willen de heren muziek weer onder de aandacht brengen bij de kinderen. Iedereen moet, ook in deze moeilijke financiële tijd, de mogelijkheid krijgen om te ervaren hoe leuk en leerzaam muziek maken eigenlijk is.

Sinds kort weten we dat kinderen die muziek maken beter kunnen luisteren, wat onder andere de taalverwerving en de leesvaardigheid bevordert. Recent onderzoek heeft aangetoond dat musiceren het leggen van verbindingen tussen de hersenen stimuleert. En er is gebleken dat muziek maken bijdraagt aan het concentratievermogen.

Vanuit verschillende kanten werd erg positief gereageerd op het idee van Music Fun. De eerste muziek workshop gaat plaatsvinden op maandag 29 oktober van 10:45 tot 12:00 uur op openbare basisschool de Kameleon in Mill. Er wordt, via een digitale presentatie met foto’s en filmpjes, uitgelegd hoe muziek is ontstaan vanuit verschillende delen van de wereld. Kinderen kunnen kennis maken met allerlei instrumenten, ze aanraken en proberen. Er worden verschillende demonstraties opgevoerd door leerlingen en docenten en er wordt zelfs een liedje ingestudeerd en opgevoerd met echte instrumenten door de kinderen zelf!

Guus en Willem, respectievelijk slagwerk- en koperdocent bij Music Fun, zijn erg enthousiast over dit nieuwe project: “We vinden muziek maken erg leuk en leerzaam, maar vooral belangrijk voor de ontwikkeling van het kind,en willen dit graag met iedereen delen! Op dit moment zijn we in gesprek met de basisscholen om op de komende brede school in Mill dit soort muziek workshops te gaan verzorgen voor alle kinderen in de gemeente Mill en Sint Hubert.

Meer informatie over Muziekschool Music Fun kunt u vinden op www.muziekschoolmusicfun.nl
advertentie