Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuwe expositie 'RoBa... kunst aan huis'

Geplaatst op: vrijdag 26 oktober 2012


Op 4 november opent galerie ‘Roba…kunst aan huis’ om 14.00 een nieuwe expositie

Met: Marian Bax uit Molenhoek - schilderijen
Joop van den Hoogen uit Nijmegen - brons
Morea Pubben uit Gennep - keramiek

Marian exposeert olieverfschilderijen op linnen. Abstracte doeken die ontstaan vanuit haar intuïtie; vol energie/emotie en gevoel, een spannend samenspel van actie en reactie. Als je naar haar schilderijen kijkt valt de dynamiek, kracht en de heldere, levendige en vaak felle kleuren op. Olieverf geeft haar de mogelijkheden om zowel dekkend als transparant te werken. Het droogt langzaam, waardoor ze er lekker lange tijd in kan doorwerken. Elk schilderij is een nieuw avontuur en uitdaging in vormgeving, compositie en kleur.

Joop toont beelden van mens en dier in brons. Het gaat hem vooral om de beweging en markante details die hij uitvergroot om zo tot een eigen expressieve interpretatie te komen. Zijn inspiratie komt uit thema’s als sport, muziek en dans. Houdingen en verhoudingen overdrijft hij om de karakteristieke eigenschappen te versterken. Op basis van veel schetsen maakt hij ruimtelijke draadfiguren en vervolgens boetseert hij modellen in was. Hiervan maakt hij een mal die hij gebruikt voor de verloren was- methode, zo ontstaat er een unicum. Het brons gieten doet Joop zelf, van in vormen, gieten en afwerken tot en met het patineren.

Morea maakt zowel keramische beelden als bonsai schalen. Haar beelden zijn van klei, hol en gemaakt uit allemaal lapjes klei. Die lapjes worden opgebouwd, net als het metselen van een muurtje. Morea werkt in de lege/negatieve ruimte, de binnen en buitenkant van een beeld zijn haar oriëntatie punten. Ze zijn semifiguratief en het thema “emotie” is nadrukkelijk bewust aanwezig, door houding en uitstraling. Voor haar beelden gebruikt ze puur klei en heel minimaal glazuur om een natuurlijk gevoel te behouden. Haar beelden werden als “emotieve” kunst benoemd, dat vond Morea een mooie, passende beschrijving. Haar exclusieve bonsai schalen met als invalshoek constante vernieuwing zijn een zoektocht om iedere schaal tot een uniek keramisch object te maken. Bonsai is in beweging in Europa, met nieuwe dimensies. Naast al haar werk, exposeert Morea in heel Europa.

Expositieduur van 4 t/m 25 november 2012.
Open tijdens expositiemaand; de 1ste zondag, elke vrijdag, zaterdag en de laatste zondag van 14.00-17.00 uur.
Vrij toegankelijk.

Adres: Galerie RoBa … kunst aan huis
Voortsestraat 8, Sint Hubert.
Of op tel. afspraak 0485-45187
www.roba-kunst.nl