Deel dit artikel ‹ Terug

Het Cuijks Dictee komt er weer aan!

Geplaatst op: vrijdag 26 oktober 2012


Kei-leuk!

Op dinsdag 13 november om 20.00 uur vindt voor de 12e keer het Cuijks Dictee plaats in de schouwburg van Cuijk. Teams en solisten strijden om de titel: CUIJKSDICTEETEAM 2012 of: CUIJKSDICTEEKEI 2012. Maar ook zonder het winnen van deze titels is het gewoon een groot plezier om mee te doen en is het evenement dan ook Kei-leuk!

De Cuijkse neerlandici zijn alweer druk bezig een mooie tekst, met een naar traditie Cuijks onderwerp, voor te bereiden. Voor alle duidelijkheid: een Cuijks onderwerp in het Nederlands en zowel het Groene- als het Witte boekje zullen worden gehanteerd.

Klokslag acht uur 's avonds kunnen de liefhebbers zich buigen over een ongetwijfeld lastige oefening. De organisatie geeft voorrang aan deelnemers uit de regio, maar voor mensen buiten de streek is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Rein Leentfaar uit Breskens, Zeeuws-Vlaanderen over het Cuijks Dictee:
“Wat beweegt mij om al jaren mee te doen aan een dictee in Cuijk? Allereerst is lezen leuk (de bibliotheek!), maar ook schrijven (en dat zo foutloos mogelijk te doen). Daarom zijn dictees leuk. Het gaat hem niet om de prijzen, hij doet buiten mededinging mee, want de hoofdprijs moet naar een Cuijkenaar gaan! De auteurs maken ieder jaar een leuk en uitdagend dictee (zodat 0 fouten een moeilijk haalbare uitdaging blijft) met een aantal plaatselijke termen (Kuuks carnaval, De Ganzeveer in Linden, De Zelfkant in Haps, de Mökverkiezing, de Beerse Bokkerijers en de Ulewappers) erin, net niet te veel. Die vormen voor 'buitenpoorters' juist een extra uitdaging. Het gaat op 13 november een ontzettend leuk, gezellig en leerzaam dictee worden! Ik hoop dat heel veel Cuijkenaren het tegen me willen opnemen. We maken er een spannende competitie van! Tot dinsdag 13 november (Schouwburg, 20 uur). U komt toch ook? ”

Interesse? Aanmelden kan tot vrijdag 9 november 2012, via de website van Biblioplus www.biblioplus.nl of stuur een mail aan Celine van Broekhoven. Ook zijn er inschrijfformulieren te verkrijgen in de bibliotheek van Cuijk.
E-mail: c.vanbroekhoven@biblioplus.nl / Bibliotheek Cuijk 0485 312 566

Dank zij sponsoring van de Schouwburg Cuijk is deelname aan het Cuijks Dictee gratis.
De organisatie hoopt wederom op een grote opkomst onder de Cuijkse bevolking: Doe mee als team (4 personen) of individueel.