Deel dit artikel ‹ Terug

Echte Bakker Maarten Manders levert 668 ontbijtjes voor scholieren

Geplaatst op: woensdag 24 oktober 2012


Ontbijt is een onmisbare maaltijd. Zeker voor kinderen. Daarom organiseert Voorlichtingsbureau Brood het Nationaal Schoolontbijt. Ook dit jaar zijn er weer 2.500 scholen die deelnemen aan het grootste ontbijtevenement van Nederland. En het is dubbel feest. Want van 29 oktober tot en met 2 november wordt alweer de tiende editie van dit evenement gevierd.

Zo ook door de kinderen en leerkrachten van de LenS in Mill, de Schare in Sint Hubert en de Klimop in Wilbertoord. Brood vormt de basis van een goed ontbijt. Daarom zal Echte Bakker Maarten Manders op 31 oktober en 1 november zorgen voor de lekkerste verse broden in de ontbijtpakketten bij deze scholen. “Samen met de school zorgen we ervoor dat dit ontbijtfeest gesmeerd verloopt,” aldus Echte Bakker Maarten Manders. “Het is belangrijk dat kinderen hun dag beginnen met een voedzaam ontbijt. Door dit initiatief te ondersteunen willen we ervoor zorgen dat alle kinderen vol energie aan de schooldag kunnen beginnen!” Om het ontbijten nog extra leuk te maken  heeft Echte Bakker Maarten Manders een leuke attentie voor de scholen .

Het Oranje Fonds als goed Doel
Bij de 10e editie kiest Het Nationaal Schoolontbijt voor een bijzonder goed doel: het Oranje Fonds. Ook zij vieren dit jaar hun 10-jarig jubileum. Het Oranje Fonds, met de Prins van Oranje en Prinses Máxima als beschermpaar, brengt mensen bij elkaar door het steunen van sociale initiatieven in heel Nederland. Ook samen ontbijten brengt mensen bij elkaar. Daarom doet Het Nationaal Schoolontbijt dit jaar een donatie aan het Oranje Fonds. Een tweede goede doel is Bake for Life, dat bakkerijen bouwt in de derde wereld om kansarmen daar een beter bestaan te geven.