Deel dit artikel ‹ Terug

Een lust voor het oor!

Geplaatst op: woensdag 17 oktober 2012


Boris McCuttcheon & The Saltlicks | zondag 28 oktober | 17.00 uur |€ 15,50 | singer songwriter

Zijn stem is krachtig, warm en droog, zijn ritmes zijn gruizig en uit zijn teksten klinkt een hang naar eenzame snelwegen en brede horizonten. De stem van Boris, die soms wat doet denken aan Guy Clark, staat steeds centraal in zijn "echte" liedjes. Daaromheen horen we een soort Americana muziek met invloeden van blues, soul, rock en country met Calexico-achtige sfeerbeelden. Vorig jaar april speelde hij ter gelegenheid van de release van zijn laatste album Wheel Of Life exclusief op het Blue Highways festival. Afgelopen najaar bracht hij tevens zijn eerste officiële live album uit dat de naam 'Utrecht' draagt waarop Boris klassiekers en een aantal prachtige coversongs te horen zijn van Townes Van Zandt, Leonard Cohen en Taj Mahal. Boris wordt bij deze tour begeleid door toetsenist/accordeonist Kevin Zoernig en drummer Paul Groetzinger.

Tijdens deze tour zal Boris een gedeelte van zijn set aandacht besteden aan de liedjes van Townes Van Zandt, die liedjes zijn ook te horen op de zeer exclusieve cd met Townes Van Zandt liedjes die in een gelimiteerde oplage alleen bij de concerten te koop zal zijn!

"een lust voor het oor"- NRC, "om van in de war te raken, zo mooi" - Parool, "een van de meest veelzijdige talenten die op deze aarde rondlopen..." - Heaven