Deel dit artikel ‹ Terug

Innovatiefonds Zorgverzekeraars helpt Kies voor Leven

Geplaatst op: woensdag 17 oktober 2012


Om deelname aan het keurmerk ZegelGezond voor de website van www.kiesvoorleven.nl te kunnen bekostigen, heeft het Innovatiefonds Zorgverzekeraars een financiële bijdrage aan de landelijk werkende Stichting Kies voor Leven toegezegd van in totaal 4195,- euro. Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars geeft Kies voor Leven in principe ondersteuning voor deelname aan ZegelGezond voor een periode van drie jaar, waarbij een eigen bijdrage is vereist.

Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars, waarin de volgende organisaties participeren: Achmea Zorg, Azivo, CZ, AGIS Zorgverzekeraar, De Friesland, Menzis, Eno, Coöperatie VGZ u.a. en Zorg en Zekerheid, wil bijdragen aan oplossingen van actuele knelpunten in de gezondheidszorg die grote maatschappelijke en individuele gevolgen hebben. Het Fonds doet dit door binnen jaarlijks gekozen thema’s projecten te steunen die een vliegwiel vormen naar verbetering in de zorg. De klant/patiënt staat daarbij centraal; de praktijk is uitgangspunt. Concreet en creatief zijn uitgangspunten. Voor deelname in ZegelGezond heeft het Innovatiefonds Zorgverzekeraars financiële steun toegezegd aan Stichting Kies voor Leven. De procedure voor het verkrijgen van het keurmerk ZegelGezond voor de website van KiesvoorLeven.nl kan nu gestart worden.

De landelijk opererende Stichting Kies voor Leven heeft ten doel het verbeteren van de overlevingskansen van personen met een plotse hartstilstand (hartcirculatiestilstand) door het ontwikkelen van maatschappelijk draagvlak, het geven van voorlichting over defibrilleren en het stimuleren van het gebruik van de AED in noodsituaties.

Mocht u meer willen weten over de ideële missie van Stichting Kies voor Leven kijk dan op: http://www.kiesvoorleven.nl