Deel dit artikel ‹ Terug

Mola uit Beugen doneert aan Vrienden van het Maasziekenhuis

Geplaatst op: woensdag 17 oktober 2012


Mola uit Beugen doneert aan Vrienden van het Maasziekenhuis

De firma Mola te Beugen, specialist in bladerdeegproducten, heeft een flinke donatie gedaan aan de Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis. Door Mola-directeur Geert Meulensteen werd een cheque met daarop een bedrag van maar liefst € 5.435,-- overhandigd aan Jan van Raaij, vicevoorzitter van de stichting.

Mola is een echt Beugens bedrijf en is zo’n 40 jaar geleden opgericht. Momenteel wordt Mola geleid door de broers Geert en Vic Meulensteen die het bedrijf een aantal jaren geleden overnamen van hun vader. Het bedrijf heeft momenteel ongeveer 35 werknemers en produceert een assortiment ongebakken diepvries bladerdeegproducten. Mola appelflappen, saucijzen- en kaasbroodjes en andere deegproducten zijn te vinden bij talloze ambachtelijke bakkerijen, koffiecorners en afbakafdelingen van supermarkten.

Het bedrag is bijeengebracht doordat Geert en Vic Meulensteen hun gasten ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van Mola en de opening van de nieuwe fabriek op 14 september jongstleden de suggestie hadden gedaan om – in plaats van de gebruikelijke cadeaus - een bijdrage te doneren voor de Vrienden van het Maasziekenhuis. Vervolgens is dit bedrag (€ 3.685) door het bedrijf nog aangevuld met een bijdrage van € 1 per bezoeker op de door 1750 mensen druk bezochte Open Dag bij Mola op 15 september.

Jan van Raaij: “We willen Mola complimenteren met hun mooie, nieuwe vestiging hier in Beugen en als buren zijn we erg blij dat jullie hebben gedacht aan de Vrienden van het Maasziekenhuis. We zullen in samenspraak met het ziekenhuis de bijdrage een goede bestemming geven zodat we kunnen bijdragen aan een nog leefbaarder, aangenamer, sfeervoller en aantrekkelijker Maasziekenhuis, voor zowel patiënten als hun dierbaren”.

“We hebben goed nagedacht over welk goed doel we zouden willen ondersteunen met het geld dat we hebben mogen ontvangen naar aanleiding van de feestelijkheden ter gelegenheid van het jubileum van ons bedrijf. Omdat het Maasziekenhuis hier op Sterckwijck vrijwel onze directe buurman is en de stichting Vrienden van het Maasziekenhuis daar ontzettend goede dingen doet, was de keuze voor een bestemming van de opbrengst gemakkelijk gemaakt. Waarom zou je het bedrag ver weg besteden als je er dichtbij zulke mooie dingen mee kunt doen”, aldus Vic Meulensteen.

Voor meer informatie, bezoek ook www.vriendenvanhetmaasziekenhuis.nl.