Deel dit artikel ‹ Terug

Boxmeerse cheerleaders delven opnieuw goud tijdens het NK cheerleading!

Geplaatst op: woensdag 17 oktober 2012


Zondag 14 oktober 2012 was een spannende dag voor de atleten van de Sensation Cheerleaders uit Boxmeer. Met vijf teams sterk, namen zij opnieuw deel aan het Nederlands Kampioenschap Cheerleading in Zwolle, in de hoop om zich zo te plaatsen voor het komende internationale competitieseizoen van 2013, en tevens een kwalitatieve prestatie neer te zetten in het Nederlandse wedstrijdveld. 

Aan de allesbeslissende competitiedag, gingen drie-en-een-halve maand van intense training vooraf. Deze voorbereidingen, en de ontvangst van aanmoedigende brieven en succeswensen van prominenten uit de internationale Cheerleading-scene, zorgden ervoor dat de Boxmeerse mannen en jongedames er klaar voor waren om hun beste beentje voor te zetten in de prestigieuze wedstrijd die gehost werd door de Dutch Cheerleading Association. 

De Peewees (6 t/m 9 jaar) en de Juniors ( 10 t/m 13 jaar) moesten als eerste uitkomen, en werden daarbij gevolgd door een reporter van het televisieprogramma Z@psport. De enthousiaste meiden hadden er ontzettend veel zin in en zetten dan ook een rivaliserende, en technisch netjes uitgevoerde performance neer. Nog zo jong, maar al zo gepassioneerd; een prachtig en vertederend aanblik. Daarvoor werden de jonge atleten beloond met een gouden trofee voor de Peewees, en een zilveren trofee voor de Juniors.

In de categorie van 14 jaar en ouder, kwamen de Partnerstuntformatie, Senior All-girl en Senior Co-ed teams van de Sensation Cheerleaders uit. Als huidige titelhouders was er een zekere druk aanwezig, de verwachtingen lagen hoog gespannen. Tóch wisten ook deze groepen, ondanks de spanning, indrukwekkende routines neer te zetten. Techniek, uitstraling en synergie zetten de standaard tussen een veld van bewonderenswaardige concurrenten. Het was dan ook wachten op de uitslag van de jury, die de ranking vast moest stellen. Naast de zilveren trofee voor het All-girl team, namen de partnerstuntformatie en het Co-ed team een gouden trofee mee terug naar Brabant.
Niet alleen een resultaat om tevreden mee te zijn, maar tevens zijn daarmee de overweldigende plaatsingen voor de Europeans en Worlds in 2013 opnieuw binnen voor de Boxmeerse Sensation Cheerleaders.

Er is weinig tijd om te genieten van deze overwinningen. Er zal alweer snel getraind gaan worden voor het nieuwe competitieseizoen, dat voor de deur staat. De wilskracht, focus en doelen van de atleten zijn nu sterker, groter en hoger dan ooit tevoren. Om de Seniorteams te versterken zijn de Sensation Cheerleaders op zoek naar nieuwe meiden en jongens van 16 jaar en ouder. De try-outs zullen al spoedig plaatsvinden, namelijk op zondag 21 oktober aanstaande. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via trouts@sensationcheerleaders.nl, voor info en aanmelding.

Via deze weg willen de Sensation Cheerleaders iedereen bedanken voor de support een aanmoediging die zij ontvingen uit Boxmeer en omgeving. Zij waarderen het zeer en zijn vastberaden om jullie trots te blijven maken!