Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuw record voor Millse Marlin van Hal in Groningen

Geplaatst op: woensdag 17 oktober 2012


Vandaag (zondag 14 oktober) stond Marlin van Hal uit Mill aan de start van de 4 mijl van Groningen. De 19-jarige atlete van de Keien uit Uden liep er een fantastische tijd en zette een nieuw baanrecord op de klok. Ze won de 4 mijl bij de junioren en werd in de totale eindstand (inclusief senioren) 5e Nederlandse loopster.

“Nu ga ik me volop voorbereiden voor het Nederlands Kampioenschap over een paar weken in Tilburg,” vertelt van Hal. “Daar wil ik me kwalificeren voor het Europees Kampioenschap wat in december gehouden zal worden in Boedapest.” Hiervoor gaat ze nu eerst een weekje trainen in Duitsland waarna ze 2 weken lang zal overnachten in de hoogte kamers van Fitland XL in Mill. “Overdag ga ik werken maar vooral trainen en ’s nachts slapen in de hoogte kamers. Dan lijkt het alsof je op 2500 meter hoogte slaapt, is de lucht ijler en maakt je lichaam meer rode bloedlichaampjes aan. Dat heeft een positieve invloed op je conditie.”

Nog tot 1 januari loopt Marlin bij de junioren. Vanaf dan zal ze het op moeten nemen tegen de senioren. Gezien haar resultaat vandaag in Groningen is de Millse atlete daar helemaal klaar voor. “Na vandaag heb ik ook vertrouwen in de mogelijkheid om me te kwalificeren voor het EK. Daar had ik nog een hard hoofd in, maar nu voelt alles goed.”