Deel dit artikel ‹ Terug

Behoefteonderzoek voor en door ouderen van start

Geplaatst op: woensdag 10 oktober 2012


Vanaf 8 oktober 2012 gaan in het Land van Cuijk enquêtebegeleiders in de gemeenten Sint Anthonis, Boxmeer, Cuijk en Grave op stap voor het bezorgen van de ruim 1600 vragenlijsten voor het behoefteonderzoek onder ouderen van 60 jaar en ouder. Ook de gemeente Mill & St. Hubert participeert in dit behoefteonderzoek, maar daar zijn de vragenlijsten al eerder onder de inwoners uitgezet.

In de vragenlijst met meer dan 70 vragen wordt gepeild hoe het bij senioren is gesteld op het gebied van de huisvesting, de gezinssituatie, de gezondheid en mobiliteit, het inkomen en de vroegere opleiding en werkervaringen, de buurtbetrokkenheid, de deelname aan het verenigingsleven en aan vrijwilligerswerk, het gevoel van veiligheid, gevoelens van eenzaamheid, cultuurparticipatie en de sociale relaties. Kortom, een breed scala aan onderwerpen wordt aan de orde gesteld.

De 5 gemeenten in het Land van Cuijk hebben ten behoeve van het onderzoek willekeurig senioren geselecteerd die gevraagd zijn om mee te doen met het onderzoek. Bent u geselecteerd dan stellen wij het zeer op prijs als u deelneemt aan het onderzoek. De gemeenten werken tijdens het onderzoek nauw samen met de lokale ouderenorganisaties, zoals de KBO en de SWO. Het onderzoek wordt begeleid door Stichting Active Ageing, een onderzoeksinstituut van de Vrije Universiteit van Brussel.

Fotobijschrift: De wethouders van het Land van Cuijk: de heer Bollen, Sint Anthonis (niet op
de foto), mevrouw Hendriks-Van Haren, Boxmeer, mevrouw Vervoort-Reijnders, Cuijk, de
heer Adams, Grave en de heer Van Schipstal, Mill & St. Hubert.