Deel dit artikel ‹ Terug

Foto van Kay van Lith uit Mill genomineerd voor WNF Photo award

Geplaatst op: woensdag 10 oktober 2012


Kay van Lith (9 jaar) uit Mill heeft in september een foto ingezonden voor de WNF photo award van de Rangerclub, waar hij ook lid van is. Uit de duizenden ingezonden foto's heeft de jury een selectie gemaakt van de 40 beste foto's. En ook de inzending van Kay zit hierbij. Alle genomineerde foto's worden sowieso tot maart 2013 getoond in de WNF-Photo Award tentoonstelling. Maar voor de mooiste foto is er een extra prijs. U kunt tot 31 oktober uw stem uitbrengen op http://www.rangerclub.nl/nl/actie/wnf_photoaward/inzendingen/details/?item=29273

De foto heeft Kay gemaakt tijdens het conservation projekt op de Perhentians in Maleisië, waar de familie van Lith deze zomer aan deelnam. Hierbij kregen ze uitleg over de Groene Zeeschildpad (ook wel soepschildpad genaamd) en over de levenscirkel van deze en andere schildpadden. Ze patrouilleerden op het strand om te kijken of de zeeschildpad haar eieren ging leggen, ze mochten in het donker meekijken hoe een schildpad haar eieren legt op het strand en hoe zij weer terug kruipt naar de zee.

Vervolgens werden deze eieren beschermd zodat ze niet opgegeten zouden worden. Zonder hulp overleeft er van de 70 à 100 eieren slechts 1 à 3 schildpadjes die dan ook nog eens een grote kans hebben om opgegeten te worden of het op een andere manier niet overleven. Door ze op deze manier te beschermen wordt de overlevingskans van de Groene Zeeschildpad natuurlijk vergroot.

Toen de eieren weer uitkwamen, heeft men deze weer naar de zee gebracht. Dit is op de genomineerde foto van Kay van Lith te zien.