Deel dit artikel ‹ Terug

Drie elektrische laadpalen in Cuijk

Geplaatst op: woensdag 10 oktober 2012


Niet stoppen om te laden, maar laden als je stopt!

Sinds vorige week heeft de gemeente Cuijk 3 elektrische laadpalen in gebruik voor het opladen van elektrische auto’s. De laadpalen staan aan de Bontsestraat (achter het station), op de Markt en aan de Spinding in Cuijk. Aan elke elektrische laadpaal kunnen twee auto’s gelijktijdig worden opgeladen. Iedereen die de beschikking heeft over een elektrische auto, mag kosteloos gebruikmaken van de laadpalen. Met deze elektrische laadpalen wil de gemeente het gebruik van elektrisch vervoer stimuleren.

Door een goede infrastructuur van elektrische laadpalen te bieden kan op de plaats van bestemming worden bijgeladen, want we moeten kunnen laden waar we stoppen in plaats van te stoppen om te laden. Een goed netwerk van laadvoorzieningen is daarom erg belangrijk. Daarom heeft de gemeente Cuijk ervoor gekozen om de eerste drie laadpalen te plaatsen bij het station, in het centrum van Cuijk en bij een bedrijventerrein.

Bent u geïnteresseerd in hoe precies zo’n laadpaal werkt en zou u graag een paar gebruikers van elektrische auto’s willen spreken? Kom dan op woensdag 17 oktober om 11 uur naar de Markt in Cuijk. Wethouder Gerard Stoffels, ambassadeur Duurzame Mobiliteit in onze regio, is hier zeker ook bij aanwezig.