Deel dit artikel ‹ Terug

'Ben de van Mill' in race voor Schilderij van het jaar

Geplaatst op: woensdag 3 oktober 2012


Sinds 1 oktober kunt u via www.schilderijvanhetjaar.nl uw stem uitbrengen op uw meest favoriete kunstwerk. Ook het schilderij van Bert Verweijen uit Mill met de titel ‘Ben de van Mill’ is in de race voor deze verkiezing. Iedereen kan via de website stemmen op het werk van Bert en daarmee zorgen dat hij bij de 12 schilderijen komt met de meeste stemmen. Een vakjury zal vervolgens uit alle door het publiek genomineerde werken het winnende kiezen.

“Ben de van Mill’ is gebaseerd op de film ‘Bende van Oss’. Bert Verweijen verving alle oorspronkelijke personen echter door bekende Millenaren. Verder paste hij de naam ‘Bende’ aan in ‘Ben de van Mill’ om duidelijk te maken dat de personen op zijn schilderij (meestal) allemaal eerlijke burgers zijn. Het door kunstschilder Bert Verweijen schilderij zal overigens aanstaande vrijdag 5 oktober officieel aan het publiek gepresenteerd worden. Dit zal gebeuren direct na de film ‘Bende van Oss’ die om 14.00 uur tijdens de Matineebios in Cultureel Centrum Myllesweerd gedraaid zal worden.

Kijk voor meer informatie over de verkiezing Schilderij van het jaar op www.schilderijvanhetjaar.nl, over Bert Verweijen en zijn werken vindt u meer op www.altiedalgewild.nl en over de Matineebios kunt u op www.myllesweerd.nl meer informatie vinden.