Deel dit artikel ‹ Terug

ROYALS kampioen, seizoen 2012!

Geplaatst op: vrijdag 28 september 2012


Afgelopen zondag zijn de heren van Honk- en Softbalvereniging Royals uit Venray en Boxmeer kampioen geworden door op eigen veld de directe titelkandidaat te verslaan met 8-7.

Na een mooie start en een erg sterk honkballend Royals, sloeg de wedstrijd in de 3e inning om naar een echte wedstrijd! De Mustangs uit Venlo kwamen sterk terug en sloegen honkslagen met mensen op de honken tot een 5-7 voorsprong. De achterstand moest in de laatste slagbeurt weggewerkt worden voor minimaal 2 punten. En dat gebeurde!

De eerste slagman kwam op het eerste honk door 4 wijd. Vervolgens werden er 3 honkslagen achter elkaar geslagen door de slagmensen van de Royals, waardoor er uiteindelijk 3 punten zijn binnengekomen. De wedstrijd was gespeeld en de Mustangs moesten hun meerdere erkennen aan het hele seizoen sterk spelende Royals uit Venray/Boxmeer. De champagne kon eindelijk worden losgetrokken en het feest werdt ingeluid samen met het veeltallig opgekomen publiek.

De Royals hebben in de 4e klasse een zeer sterk seizoen achter de rug. Van de 17 gespeelde wedstrijden werd er slechts 1 verloren. Ook in de streekderby tegen het altijd lastige Bullfighters uit Cuijk werd zowel uit als thuis winnend afgesloten. Met 189 binnengeslagen punten voor én slechts 65 punten tegen mag je van een ware kampioen spreken. Volgend seizoen zullen de Royals uitkomen in de 3e klasse.

De kersverse kampioenen zijn dit jaar nog te bewonderen op ons jaarlijks terugkomend evenement op het terrein van de Royals op 6 & 7 oktober a.s. in Boxmeer. De Royals organiseert een tweedaags internationaal honkbaltoernooi voor senioren, waarbij er o.a. teams uit Engeland hebben ingeschreven. Voor meer informatie ga naar www.hsv-royals.nl