Deel dit artikel ‹ Terug

Lezing over de psychologie van de liefde

Geplaatst op: woensdag 19 september 2012


Dinsdag 2 oktober verzorgt Tila Pronk in de bibliotheek Cuijk een boeiende lezing over de psychologie van de liefde. Tila is als sociaal psycholoog verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij beschrijft enkel de psychologie achter de liefde en deze is niet altijd even rooskleurig. Zo blijkt uit onderzoek dat een sociaal isolement schadelijker is dan roken, dat bij iedere nieuwe liefde twee vriendschappen sneuvelen, dat één op de vijftig kinderen stiekem van een ander is, dat de perfecte partner niet bestaat en dat iedereen liegt. Tijdens de lezing worden verrassende inzichten over de liefde besproken, die je kijk op je eigen liefdesleven en dat van anderen totaal zal veranderen.

De liefde werkt positief: mensen die gelukkig zijn in de liefde, voelen zich meer tevreden, hebben minder kans om ziek te worden en een hogere levensverwachting. Mensen lijken liefde dus nodig te hebben.

Psychologen hebben de afgelopen jaren belangrijk onderzoek gedaan dat ons in staat stelt fundamentele vragen over de liefde te beantwoorden. Waarom vinden we bepaalde mensen aantrekkelijk? Waardoor slaat de vonk over? Is de staat van verliefdheid terug te zien in activiteit in de hersenen?

De lezing begint om 20.00 uur in de bibliotheek Cuijk aan de Kaneelstraat 64. Toegangskaarten (€ 4,50 en € 3,50 voor leden van BiblioPlus) zijn te bestellen via www.biblioplus.nl en verkrijgbaar in alle bibliotheekvestigingen van BiblioPlus.