Deel dit artikel ‹ Terug

Een middag dierverzorgen in Zoo Parc Overloon!

Geplaatst op: woensdag 19 september 2012


“Onze dieren hebben een speciaal dieet. Wilt u ze daarom alstublieft niet voeren.” Deze tekst is op diverse plekken in Zoo Parc Overloon terug te vinden. Voor kinderen van 6 t/m 11 jaar maken we dit najaar graag een uitzondering. Ze mogen de dierverzorgers helpen met voer klaar maken, een verblijf schoon maken en aan het eind van de middag zelfs de dieren voeren! Een bijzondere ervaring. Na afloop van deze speciale middag staat voor de deelnemers een patatje klaar. KidsPower kost € 8,50 per persoon, dit is exclusief entree. Vanwege beperkte deelname is reserveren noodzakelijk.

’s Ochtends 15 gram apenbrok en 25 gram appel; ’s middags 18 gram apenbrok 45 gram appel en 67 gram groente. Dit is het dagmenu voor één ringstaartmaki. Precies afgewogen en uitgebalanceerd zodat het dier alles binnen krijgt wat het nodig heeft. En vooral niet te veel, want anders zou het dier te dik worden en allerlei gezondheidsklachten krijgen. Daarom is het zo belangrijk dat bezoekers van de dierentuin de dieren niet voeren. Als iedere bezoeker slechts één rozijntje geeft, kan dat aan het eind van een gemiddelde dag zomaar 1.000 rozijntjes extra betekenen.

Het helpen met het voeren van de dieren is natuurlijk ontzettend leuk. Daarom mogen in het najaar kinderen een middagje de dierverzorgers helpen. Eerst wordt een kijkje genomen in de voerschuur en het voer klaar gemaakt. Daarna mogen de kinderen een verblijf schoonmaken. Terwijl de dwergnijlpaarden in hun buitenverblijf liggen te genieten van het najaarszonnetje, wordt in hun nachtverblijf poep geschept, geveegd en het water ververst. Als klap op de vuurpijl mogen ze dieren zoals otters, pelikanen en kamelen voeren! Daarna is het tijd om zelf lekker te eten. Als afsluiting van het grote avontuur krijgen de deelnemers een mooie dierverzorgeroorkonde uitgereikt.

KidsPower is elke woensdag- en zaterdagmiddag tot en met 6 oktober en start om 13:30 uur. De tweeënhalf uur durende activiteit kost € 8,50 per persoon; dit is exclusief entree. Vanwege beperkte deelname is reserveren noodzakelijk. Inschrijvingen kunnen telefonisch worden doorgegeven via 0478 64 00 46.