Deel dit artikel ‹ Terug

Landvancuijk.nl online

Geplaatst op: dinsdag 31 oktober 2006


Een website vol met talrijke wetenswaardigheden en recreatieve informatie

Het Land van Cuijk is een gebied waar door de eeuwen heen heel wat is gebeurd. Er zijn talrijke sporen gevonden van bewoning van ver voor onze jaartelling. Maar ook de Romeinen konden niet om het gebied heen en legden er wegen en bruggen aan. Daarna werd in de daarop volgende geschiedenis menig robbertje geknokt door lieden die dit strategische, mooie en vruchtbare gebied graag in hun bezit wilden hebben. Talrijke sporen van verschillende heersers en vroegere bewoners zijn nog terug te vinden. Maar ook de natuur liet zich niet onbetuigd en heeft in de loop van de eeuwen van het Land van Cuijk een prachtig afwisselend landschap gemaakt. En het gaat maar door, er zijn moderne stadjes en pittoreske dorpen ontstaan. Er is een levendige bedrijvigheid met volop aandacht voor kunst en sport. Het Land van Cuijk is een gebied dat je moet beleven. Daarom is een samenwerking met Horeca Nederland, een aantal prominente recreatiebedrijven en Twan Goossens streekmanager bij het “Uitvoeringsteam Reconstructiegebied Peel en Maas” het initiatief genomen om het gebied te gaan promoten.

Waar de overheid zorgt voor een goede infrastructuur voor de vele manieren van ontspannen, zoals o.a. wandel-, fiets en ruiterpaden, recreatieplassen en natuurgebieden zijn het particulieren en bedrijven die voor een gastvrij onthaal en praktische invulling zorgen. Vanuit de Horeca en Recreatiesector is hiervoor het “Toerisme & Recreatie Collectief Land van Cuijk” ontstaan. Uit dit collectief is een Raad van Advies samengesteld die voor de aansturing zorgt. Bedrijven die in de Raad van Advies zijn vertegenwoordigd zijn o.a.: Zoo Parc, Van de Valk Motel, Urena Camping & Manege, Veerhuis Oeffelt, Liberty Park en Fitland. Voor de uitvoering en coördinatie is Han van Hees (reclame en bedrijfscommunicatie) verantwoordelijk.

Het eerste initiatief is het ontwikkelen van een website waar alles wat het Land van Cuijk zo aantrekkelijk maakt om te bezoeken wordt omschreven. De informatie varieert van historie, recreatiegebieden, musea, routebeschrijvingen, attracties, pretparken, dierentuinen, evenementen, overnachtingsmogelijkheden, cafés en restaurants, etc.. Stap voor stap worden belangstellenden geïnformeerd over de vele mogelijkheden voor een kort of lang bezoek aan het Land van Cuijk. Daarvoor hebben ook al verschillende historische en culturele instellingen kenbaar gemaakt hieraan mee te willen werken. De website www.landvancuijk.nl is vervaardigd en wordt onderhouden door Cybox internet & communicatie Boxmeer.

Ondanks dat de website al veel informatie biedt, zal hij nooit af zijn. Steeds is er wel iets te melden vanuit het gebied. Daarom worden particulieren, verenigingen en bedrijven uitgenodigd hun bijdrage te leveren. Vanaf woensdag 1 november 2006 is de website online.
advertentie