Deel dit artikel ‹ Terug

Allerlaatste kaarten voor Javier Guzman

Geplaatst op: donderdag 6 september 2012


Op wo 19 september gaat in Schouwburg Cuijk het nieuwe theaterseizoen van start. De aftrap in Cuijk is voor rekening van cabaretier Javier Guzman, met z’n goed ontvangen nieuwe voorstelling ‘Oorverdovend’. Er zijn nog enkele kaarten!

Geëngageerd, moralistisch en betrokken
Javier Guzman
Allerlaatste kaarten!

NRC Handelsblad: "Hij is ditmaal geëngageerder - zeg maar ronduit: moralistischer - dan ooit. En tegelijk ook beter. Want die positivistische houding vertaalt zich in een spervuur van doortrapte grappen waarin hij voortdurend alles omdraait. (…) Bij alles wat hij zegt, toont hij zich heftig betrokken. Dat maakt hem tot een cabaretier op hoog niveau."

De Telegraaf: "Cabaretier Javier Guzman is terug. Na het matige 'Por Dios' revancheert hij zich met zijn nieuwe programma 'Oorverdovend'. (…) Guzman heeft een feilloos gevoel voor timing en kan met een satanisch genoegen improviseren als het publiek niet doet wat hij wil."

'Oorverdovend', het vijfde avondvullende programma van Javier Guzman, gaat over een maatschappij op drift. Een samenleving die niet samen lijkt te willen leven. Op straat, in de tram, op televisie en internet: overal maakt men elkaar uit voor rotte vis. Zelfs in de Tweede Kamer gaat het er steeds grover aan toe. Iedereen schreeuwt, niemand luistert. De domheid regeert. Gaat Guzman over iedereen heen schreeuwen of toont hij juist nu zijn mildheid? Vraagt hij zich weer van alles af of komt hij nu eens met oplossingen?

Wo 19 september, 20.15 uur
www.javierguzman.nl