Deel dit artikel ‹ Terug

Roepaen Podium, een van de beste podia van Nederland!

Geplaatst op: vrijdag 24 augustus 2012


Komend seizoen verwelkomt Roepaen Podium weer een tal van topmusici. Ook nu is Roepaen er weer in geslaagd om tussen de grote podia als Paradiso en De Oosterpoort te staan. Met een prachtige seizoensafsluiting op het buitenpodium van Roepaen, waarbij 600 man genoten van de hemelse klanken van Ane Brun, hoort Roepaen nu definitief tot de beste podia van Nederland. Voor het publiek zal er weer veel te genieten zijn, ook door de bijzondere ambiance van het klooster.

Op 7 september 2012 start het nieuwe seizoen van Roepaen Podium. Het wordt een openingsavond met een Canadese tint. Canada heeft ontzettend veel te bieden aan talentvolle singer-songwriters. Zo staan er deze avond er maarliefst drie pracht Canadezen! Te noemen: Awna Teixeira bekend van de populaire band Po’Girl, Jenee Halstead, ontving lovende woorden van critici om haar vernieuwende geluid en Oh Susanna een van de beste singer songwriters uit Canada.

Grote namen die volgen zijn onder andere Sam Baker, hij brengt prachtige, pure alt country, Eva de Roovere, ongekend intiem! Alasca, vier jonge jongens die geprezen worden door kenners als Leo Blokhuis. De indrukwekkende Jimmy Lafave en de meesterlijke Gregory Page. Op zondag 7 oktober wordt het sfeervolle, jaarlijkse Roepaen Festival georganiseerd. Ook dit keer komen er weer verschillende artiesten uit binnen en buitenland waar onder Patrick Sweany, US Rails en een unieke samenwerking tussen Dennis Kolen, Shane Alexander en Eugene Ruffolo. Festivalbezoekers kunnen deze dag genieten van heerlijke wereldse hapjes van de Nijmeegse Wereld Koks.

Nieuw is het samenwerkingsverband wat Roepaen aangaat met de LUX Nijmegen. Zo organiseren zij samen de concerten van Janne Schra en Maarten van Roozendaal.

Een muzikaal avontuur gaat Roepaen Podium aan met gitariste/componiste Corrie van Binsbergen (ook wel bekend als ‘Corrie van de Brokken”) Bij Roepaen gaat ze twee bijzondere cross-over series brengen, literatuur en muziek en muzikale ontmoetingen tussen singer/songwriters en jazzmusici.

Kortom een vol muzikaal jaar in de Kapel en in de Nightclub van Roepaen. En vergeet vooral het buitenpodium niet, Roepaen heeft grootse zomerse plannen voor 2013!