Deel dit artikel ‹ Terug

Open dag bij Zorgboerderij de Horst in Mill

Geplaatst op: vrijdag 24 augustus 2012


Speciaal keurmerk voor Millse zorgboerderij

Zaterdag 1 september organiseert zorgboerderij de Horst aan de Krommedijk 24 in Mill een open dag . Iedereen is van 10.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom om te zien wat de Horst zoal te bieden heeft. Tevens kunt u meer informatie krijgen rond het onlangs behaalde keurmerk ‘Kwaliteit laat je zien’ toegekend door de federatie Landbouw en Zorg.

Voor wie
Zorgboerderij de Horst biedt dagbesteding voor ouderen met geheugenproblemen, psychische problemen of lichte lichamelijke beperkingen. De zorgboerderij is gevestigd op het melkveebedrijf van de familie Albers in het buitengebied van Mill, en is vijf dagen per week geopend van maandag tot vrijdag. Iedere dag zijn er twee professionele beroepskrachten aanwezig, ondersteund door stagiaires en vrijwilligers.

Activiteiten
“We bieden diverse activiteiten afgestemd op de wensen en mogelijkheden van onze gasten,” vertelt Sylvia Albers. “Zo kan men tuinieren in de groenten en bloementuin of tunnelkas, helpen met het voeren van de dieren, wandelen, klussen,ontspanningsactiviteiten doen, helpen met het bereiden van de warme maaltijd.” Maar gewoon genieten van de landelijke omgeving de rust en de ruimte kan natuurlijk ook. Sylvia: “Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de inrichting van het buitengebeuren. Zo is er een nieuwe volière gebouwd, zijn er extra tuinen aangelegd en is er een dierenweide bij gekomen.”

Keurmerk
In mei 2012 heeft zorgboerderij de Horst het keurmerk ‘Kwaliteit laat je zien’ van de Federatie Landbouw en Zorg behaald. Dit betekent dat de Horst staat voor kundige begeleiding, een veilige plek en dat er gewerkt wordt met heldere afspraken. Dat blijkt ook uit het rapport wat bij het keurmerk hoort. Daar op staat: “Een goed opgezette zorgboerderij, zowel als het gaat om infrastructuur als zorgverlening.”

Meer weten? Bezoek dan zaterdag 1 september de open dag van Zorgboerderij de Horst aan de Krommedijk in Mill. Ook kunt u nu al meer informatie krijgen via www.zorgboerderijdehorst.nl