Deel dit artikel ‹ Terug

Hockey-clinic met Olympisch Goud of Zilver?

Geplaatst op: vrijdag 24 augustus 2012


Dit jaar bestaat de Mixed Hockey Club Boxmeer vijftig jaar. Zo’n mijlpaal verdient uiteraard passende feestelijkheden. Rond het weekend van 1 en 2 september bruist het daarom op het hockeyveld en in het centrum van Boxmeer van de activiteiten, niet alleen voor de ruim 500 leden van de club, maar ook voor oud-leden en mensen die interesse tonen in de hockeysport.

Naast de receptie en het jubileumfeest bij Hotel Riche op zaterdag 1 september wordt er diezelfde dag ook van alles voor de jeugd georganiseerd.

10.00 tot 12.00 uur: spelletjesochtend voor de Benjamins, D8, E en F-teams.
Peter Brands, de trainer/coach van Heren 1, heeft allerlei leuke hockey-spelletjes voor de jongste jeugdleden bedacht. Daarnaast zullen enkele spelers van Dames 1 en Heren 1 verschillende trucjes en kunstjes laten zien, die de jeugd dan ook zelf mag uitproberen. Er zullen die ochtend ook nog diverse verrassingen zijn, waar op dit moment nog niet teveel over verteld kan worden. Het zal in ieder geval voor iedereen een hartstikke leuke ochtend worden.

13.00 tot 17.00 uur: Bovelander & Bovelander Clinic voor de D, C, B en A-jeugd.
De Bovenlander & Bovenlander Clinic is al jaren een toonaangevend en ontzettend leuk en spannend hockeyevenement. De nieuwste technieken, speciale spellen en samen met beroemde hockeyers lekker ballen, foto's maken en handtekeningen scoren! Een van de oprichters, Floris-Jan Bovelander, is zelf een ‘oud’ international en Olympisch kampioen (Atlanta 1996). Succes verzekerd dus!
Dit evenement is speciaal gericht op de D, C, B en A-jeugd van MHCB. In verband met het groot aantal teams zullen eerst de D,C en daarna de B en A teams aan de beurt komen. De Clinic vindt plaats op beide hockeyvelden van de MHCB aan de Sportlaan in Boxmeer. De clinic wordt verzorgd door tenminste één Nederlandse hockeyinternational (!) samen met enkele spelers uit de hoofdklasse. Dus wie weet komt Olympisch Goud (b.v. Maartje Paumen) of Zilver (b.v. Floris-Jan Evers) naar Boxmeer.... Op dit moment is het helaas nog te vroeg om te kunnen bevestigen welke international tijd kan vrij maken om naar Boxmeer af te reizen, maar deze unieke kans wil je natuurlijk niet missen! Iedereen is van harte welkom op en rond de velden van de MHCB.

11.00-15.00 uur: Niet-leden kunnen een balletje slaan op het Raadhuisplein in het centrum van Boxmeer.
Als je nog geen lid bent van de MHCB en toch eens wil uitproberen om net zoals onze zilveren en gouden Olympiërs met een echte hockeystick een bal in het doel te slaan, ben je van harte welkom op het plein voor het gemeentehuis van Boxmeer. Sticks, ballen, kunstgras, een echte goal met keeper en deskundige begeleiding worden vanuit de MHCB geregeld. Je hoeft dus niets mee te nemen. Wordt jij de nieuwe generatie met een gouden plak?

Een speciale pagina op de website van de club (www.mhcb.nl) geeft inzicht in de diverse evenementen tijdens het jubileumweekend.