Deel dit artikel ‹ Terug

Olympische Spelen ook in Cuijk

Geplaatst op: dinsdag 7 augustus 2012


Olympisch goud voor BSO de Poema’s

Van 30 juli tot en met 3 augustus vonden op de vakantie-BSO’s van Spring Kinderopvang in Cuijk de Olympische Spelen plaats. Iedere dag deden de kinderen een andere sport: balsport, gymnastiek, contactsport, atletiek en watersport. Met als hoogtepunt Olympisch goud voor BSO de Poema’s op de dag van gymnastiek.

Ook de andere vakantie-BSO’s van Spring Kinderopvang deden mee aan de Olympische Springweek. In totaal maken 2500 kinderen gebruik van vakantieopvang. “Spring heeft veel locaties in Noord-Limburg en Oost-Brabant”, vertelt Suzanne Brienen, projectmedewerker van de Olympische Springweek. “Wat is er dan leuker om onderling de strijd aan te binden om het Olympisch goud? De Olympische Spelen vormden een mooie gelegenheid om hierop aan te haken en de kinderen een onvergetelijke vakantieweek te bezorgen!”

Door mee te doen aan wedstrijden konden de locaties leuke prijzen winnen. Wat te denken van ‘wie maakt de vetste knikkerbaan’ tot ‘So you think you can dance’? Behalve het sporten leerden de kinderen ook over de historie van de Spelen, knutselden ze een Olympische fakkel en bereidden ze een heerlijke pastamaaltijd. Iedere dag werd een dagwinnaar bekend gemaakt. Suzanne Brienen: “We hebben hele leuke, sportieve en creatieve inzendingen ontvangen. De kinderen hebben veel lol gehad. We kijken dan ook terug op een geslaagde week.”

In de zomerperiode organiseren de medewerkers van de buitenschoolse opvang van alle locaties van Spring Kinderopvang speciale programma’s om kinderen van 4 tot en met 12 jaar een plezierige vakantietijd te bezorgen. De vakantie-BSO is er niet alleen voor kinderen die normaal gesproken al naar de buitenschoolse opvang gaan. Kinderen kunnen ook alleen gebruik maken van de vakantie-opvang. Meer informatie over vakantie-opvang is te vinden op www.spring-kinderopvang.nl