Deel dit artikel ‹ Terug

La Rosa in CulinaireKunstConcert op Tongelaar

Geplaatst op: vrijdag 27 juli 2012


Wat zondag 5 augustus op kasteel Tongelaar in Mill begint als een intiem luisterconcert kan zomaar eindigen in een swingend Spaans dansfeest.

La Rosa brengt de authentieke en pure sfeer van rumba, sefardische- en zigeunermuziek. De rumba is afkomstig uit het Frans-Spaanse grensgebied (Camargue, Catalonie) en wordt ook wel het voorportaal van de flamenco genoemd. Zeer verwant aan de rumba is de ruim vijf eeuwen oude Sefardische (spaans-joodse) muziek, die met zijn arabische klanken weer sterk verweven is met de spaanse zigeunermuziek.
Ook sfeervolle bekende en minder bekende zigeunerliedjes staan op het programma, en natuurlijk veel eigen werk. Alle arrangementen zijn van de hand van Manito en Astrid. De muziek van La Rosa is echte luistermuziek, waarbij het soms moeilijk is om stil te blijven zitten.
Meer informatie: www.la-rosa.nl

Astrid Duran speelde na haar opleiding aan de Amsterdamse toneelschool enige jaren bij onder meer toneelgroep De Appel voordat zij besloot haar grote liefde, de spaanstalige muziek, te volgen. Astrid bij verschillende (zigeuner) orkesten zoals mariachi-orkest Mexico Lindo, Hajra en bij het Portugese ensemble van Fernando Lameirinhas. Haar kracht ligt in haar expressieve manier van zingen en in haar natuurlijke, tikkeltje rauwe stem. Vanaf het moment dat ze begint te zingen, heeft Astrid Duran het publiek in haar ban.
Manito is volgens velen een natuurtalent op het gebied van de Hot-Club-De-France (zigeunerjazz) en rumba muziek. Naast La Rosa speelt hij met duo La Manouche en ook bij zigeunerorkest Zingari, een groep die gipsy traditionals brengt. Van hem wordt gezegd: 'die jongen praat met zijn gitaar', en dat is nog waar ook!

Voorafgaande aan dit concert bent u van harte welkom aan de tafel in de boerderij van het kasteel waar een heerlijke lunch wordt geserveerd. Voor meer informatie: www.keizerculinair.nl

Aansluitend aan dit concert zullen Maarten Luijken en Marthy van Casteren u graag rondleiden over hun expositie in het Kasteel. De beelden van Maarten vormen samen met de schilderijen van Marthy de nieuwe expositie die de hele maand augustus te zien zal zijn.

Aanvang van het concert 14.00 uur.
De entree is € 10,-. en de kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa.
Het kasteel Tongelaar is te vinden aan Tongelaar 12 en 16 in Mill.
advertentie