Deel dit artikel ‹ Terug

Maak deze zomer kennis met de jongste telgen van Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: dinsdag 3 juli 2012


Net zoals bijna overal in het land is ook in Zoo Parc Overloon de zomervakantie begonnen. Tijdens de zomervakantie is er veel te zien en beleven in het dierenpark. Dit voorjaar vond er een ware 'babyboom' plaats in Zoo Parc Overloon en ook de afgelopen weken zijn er weer een boel jonge dieren geboren. 

Van jonge cheetahs tot knobbelzwaankuikens
In het voorjaar werden al vijf kroeskoppelikanen geboren, een zeer bijzondere gebeurtenis voor het dierenpark. De jonge pelikanen zijn inmiddels al groot genoeg en krijgen op de Aziatische Maidan geregeld zwemles van hun ouders. Binnenkort wordt het geslacht bepaald van de jongen. De dierverzorgers trekken dan bij elk van de jonge pelikanen een veer, deze wijst na onderzoek uit hoeveel mannen en vrouwen eraan de groep pelikanen toe zijn gevoegd. De vier pasgeboren rendierkalfjes maken het ook erg goed en voelen zich al helemaal thuis in de kudde. De jonge cheetahs Tino, Reza, Zayra en Tahnee groeien als kool. Ze krijgen deze zomer les van moeder Xavannah in jagen, sluipen en sprinten.

De jongste telgen van Zoo Parc Overloon zijn onder andere te vinden in de vijver rondom het prachtige Toendra gebied van het dierenpark. In dat gebied leeft het zwanenpaar dat dit jaar weer jongen heeft gekregen. Maar liefst drie gezonde knobbelzwaankuikens zijn ter wereld gekomen. Het kroost volgt vader en moeder op voet en zwemt al parmantig rond in de vijver. Op de Aziatische Maidan zijn sinds kort zeven jonge streepkopganzen te zien, ze hebben een tijdje achter de schermen gezeten om aan te sterken maar zijn nu groot en sterk genoeg om zich bij de groep volwassen dieren te voegen. Ook bij de zebramangoesten zijn twee jongen geboren; uniek voor Zoo Parc Overloon is dat nog niet eerder zebramangoest jongen groot zijn gebracht.

Activiteiten voor jong en oud
In de zomervakantie staan er dagelijks leuke activiteiten gepland voor jong en oud. Kinderen kunnen als echte onderzoekers op zoek gaan naar reusachtige botten tijdens Expeditie Mammoet. Daarnaast kunnen de kleinsten meeleven met de avonturen van de dieren in de poppenkast, zich laten schminken als hun lievelingsdier, knuffelen met de dieren in de kinderboerderij, lekker ravotten in de speeltuin en worden betoverd tijdens de Magic Zoo Show.

Bij dieren als de kleine panda’s, reuzenmiereneters en de witwanggibbons vinden dagelijks Zoo Times plaats. De dierverzorger vertelt allerlei bijzondere wetenswaardigheden over de dieren. Natuurlijk is er ook alle tijd om vragen te stellen.

Bij de educatieve kar Beestenboel kom je meer te weten over de (eigen)aardigheden van de dieren. Waar je in het dierenpark de dieren kunt bewonderen mag je bij Beestenboel voelen hoe zacht de vacht van een kameel is en ontdekken hoe zwaar een gewei is.

Je kunt Zoo Parc Overloon bezoeken op volgend adres:
Stevensbeekseweg 19-21
5825 JB Overloon
tel.: 0478-640046


Openingstijden: mei t/m september 9:30 – 18:00 uur, oktober t/m april: 10:00 – 17:00 uur
Entreeprijzen: volwassenen €17,00 en kinderen 3 t/m 11 jaar €14,50 

Voor meer informatie kun je terecht op www.overloonzoo.nl.