Deel dit artikel ‹ Terug

Suzanne Kerstens uit Mill loopt Vierdaagse voor Stichting ALS

Geplaatst op: vrijdag 29 juni 2012


Op dinsdag 17 juli start de Nijmeegse Vierdaagse. Om diverse redenen nemen lopers deel aan deze wandeltocht. Sommigen om te bewijzen dat men het kan, sommigen als pure hobby of omdat men hem nu eenmaal ooit gelopen wil hebben. Voor Suzanne Kerstens uit Mill is het inzamelen van geld voor de stichting ALS het doel van haar deelname.

“ALS is een dodelijke zenuwspierziekte, de zenuwen sterven langzaam af waardoor de spieren uitvallen. Mijn vader is hier eind 2011 aan overleden.” Bij veel patiënten duurt het lang voordat de uiteindelijke diagnose gesteld kan worden, omdat niet duidelijk is wat er aan de hand is.

Suzanne: “Bij mijn vader werd in september 2011 zichtbaar dat er iets niet goed was. We kregen na vele onderzoeken op 24 november de uitslag, ALS. Gemiddeld leeft een patiënt met ALS nog tussen de 3 en 5 jaar. Echter mijn vader heeft na de diagnose nog slechts 5 weken mogen leven, bij hem is deze ziekte razendsnel verlopen.”

Omdat er nog geen medicijn is gevonden is er nog veel onderzoek nodig en meer naamsbekendheid. Samen met haar zus Saskia loopt Suzanne daarom tijdens de 4-daagse voor ALS.

Via een speciale site kan er gesponsord worden: www.devierdaagsesponsorloop.nl

Maar ook is het persoonlijke profiel van Suzanne rechtstreeks te bereiken via: www.devierdaagsesponsorloop.nl/?option=com_content&view=article&catid=2&id=5&did=293

Van elke donatie gaat 100% naar het goede doel!