Deel dit artikel ‹ Terug

GGZ verhuist naar andere locatie

Geplaatst op: vrijdag 29 juni 2012


Vanaf maandag 9 juli a.s. ontvangen de medewerkers van GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg hun cliënten op de nieuwe locatie Bilderbeekstraat 44, Boxmeer.

Het huidige GGZ-gebouw aan de Loerangelsestraat 1a wordt na ruim veertien jaar verlaten. Het gebouw aan de Bilderbeekstraat 44 is de afgelopen maanden verbouwd volgens de uitgangspunten van Het Nieuwe Werken. Een inrichting met flexibele werkplekken, sturing vanuit het management op resultaten en verantwoordelijkheden, ondersteund met moderne ICT-middelen geeft de medewerkers de mogelijkheid om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken. In het pand zijn behalve GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg ook andere huurders actief, zoals de GGD Hart voor Brabant en het Regionaal Maatschappelijk Centrum.

In het najaar volgt de officiële opening, waarbij belangstellenden kennis kunnen nemen van het zorgaanbod en een kijkje kunnen nemen in het gebouw.

GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg geeft kinderen, volwassenen en ouderen met psychische of psychiatrische problemen de gespecialiseerde zorg die zij nodig hebben. Cliënten komen naar de ggz-locaties in Boxmeer en Gennep, daarnaast wordt meer en vaker zorg bij cliënten thuis gegeven, onder het motto 'herstellen doe je zelf, en het liefst in je eigen omgeving'. Zo intensief als nodig is, óók aan het gezin en de naasten eromheen. Zo wordt onder andere in september een tweede FACT-team operationeel, gezien de succesvolle ervaringen van het eerste FACT-team. FACT staat voor Functie Assertive Community Treatment), en staat voor zorg in de wijk, samen met bijvoorbeeld maatschappelijk werk, huisarten, woningbouwverenigingen en thuiszorg.

www.ggzlvc.nl