Deel dit artikel ‹ Terug

Vierdaagse routekaarten voor blinden en slecht(er)-zienden.

Geplaatst op: dinsdag 26 juni 2012Dedicon maakt informatie toegankelijk voor iedereen die een leesbeperking heeft, blinden en slechtzienden maar bijvoorbeeld ook voor mensen met dyslexie. “Lezen wat je wilt, in de vorm die bij je past” daar staat Dedicon voor. Zo worden er ook (topografische) kaartmaterialen en routebeschrijvingen in een aangepaste vorm gemaakt.

Ter gelegenheid van de 2012-editie van de Vierdaagse van Nijmegen, heeft Dedicon de wandelroutes uitgebracht in zogenaamd "twin-vision". Daarbij is een voelbare weergave van de wandelroute geperst in doorzichtig kunststof. Die kaart wordt gecombineerd met een kaart in kleur. Deze onderliggende kleurenkaart is bovendien voorzien van teksten in grootletter.

De kaarten zijn in deze gecombineerde vorm niet alleen door blinden te gebruiken maar ook door mensen die slecht zien. De kaarten (op A3 formaat) zijn geplastificeerd, waardoor ze ook bestand zijn tegen slecht wandelweer. Ze zijn verkrijgbaar per 4, met alle vier de wandeldagen of, indien gewenst, per wandeldag afzonderlijk.

De kaarten worden gratis ter beschikking gesteld aan belangstellenden die ingeschreven zijn bij het Loket Aangepast-lezen. Aanvragen kan via telefoonnummer 070 – 338 1500.

Overige belangstellenden kunnen bellen met Dedicon te Grave:
T: (0486) 486 486
E: info@dedicon.nl
I: www.dedicon.nl