Deel dit artikel ‹ Terug

Expositie van Ricky Damen op Wellnessboot Mill

Geplaatst op: vrijdag 22 juni 2012


De komende tijd is in de relaxruimtes en in het restaurant van de Wellnessboot aan de Hoogveldseweg in Mill een expositie te zien van Ricky Damen. Regelmatig biedt de Wellnessboot kunstenaars de mogelijkheid om hun werk aan het publiek te laten zien. De expositie is niet vrij toegankelijk maar is bedoelt voor de bezoekers van sauna- en beautyresort de Wellnessboot. De werken van Ricky Damen zijn te zien tot 21 september.

Ricky Damen (1946) uit Someren schildert eigenlijk al haar hele leven. Ze volgde een opleiding aan de academie voor beeldende kunst in Arendonk (België). Sinds 1980 exposeert ze met grote regelmaat in zowel binnen- als buitenland. Zo waren haar werken bijvoorbeeld al te zien in diverse galerijen in Amerika en Italië. Opvallend aan de schilderijen van Ricky Damen is de bijzondere beheersing van de techniek, wat haar een expressioniste pur sang maakt.

Haar streven is alles uit de verf te halen wat maar mogelijk is. Elk schilderij is een rijk en warm scala aan vorm en kleur, waar laag na laag aan is gewerkt. Veel van haar doeken zijn composities van zand en andere materialen waardoor aardse en korrelige structuren ontstaan. Daarna worden talloze transparante lagen verf over het linnen gepenseeld of met paletmes. Laag na laag wordt het schilderij opgebouwd, ook soms in abstracte composities, en heeft als slotakkoorden krachtige toetsen verf, met heftige bewegingen van het paletmes.

De werken van Ricky Damen zijn tot 21 september 2012 te zien in het restaurant en de relaxruimten van de Wellnessboot in Mill en is niet vrij toegankelijk. Surf voor openingstijden, arrangementen en kosten naar www.wellnessboot.nl. Voor meer informatie over de werken van Ricky Damen kunt u terecht op haar site, www.rickydamen.nl.