Deel dit artikel ‹ Terug

De Red Bull Pro National komt deze zomer naar Mill

Geplaatst op: woensdag 20 juni 2012


de invasie in Europa begint . . .

Uniek motorevenement voor het hele gezin in Mill

De Red Bull Pro Nationals, de snelst groeiende motocross serie van de UK, spreidt haar vleugels uit naar Europa. Dat doen zij deze zomer voor het eerst in Nederland. Op zaterdag 11 en zondag 12 augustus zal de allereerste international Red Bull Pro Nationals wedstrijd gehouden worden op het voormalige grand prix circuit van Mill (NB).

Initiatiefnemer Events 22 wil met deze losstaande wedstrijd kijken of hun nieuwe kampioenschap in 2013 met een minimum van vijf wedstrijden op de beste tracks van Europa haalbaar is. “Het is net of wij gisteren met een plan kwamen voor een nieuw soort motorcross evenement en nu zijn we al zover om te spreken over het uitbreiden van ons kampioenschap in Europa,” zegt organisator Matt Bates. “Ik kan Red Bull niet genoeg bedanken voor de kans om dit te mogen organiseren en ik ben er zeker van dat we binnen 12 maanden aan het begin staan van een nieuw Europees kampioenschap.”

De wedstrijd in Mill is een losstaand evenement en zal niet meetellen met de al bestaande serie van de Red Bull Pro Nationals in de UK. Uiteraard zijn de Engelse rijders en teams uitgenodigd mee te doen en zij zullen voor zo’n 25 procent de deelnemerslijsten vullen. De Nederlandse rijders zullen ongeveer 50 procent van de starthekken vullen. De rest van het deelnemersveld bestaat uit internationale rijders uit de gehele wereld en geven zo een internationale tint aan het gebeuren. Ook is men bezig Jeffrey Herlings, Stefan Everts, Tony Cairoli en vele anderen naar Mill te krijgen.

Naast de gevestigde partner Red Bull, werkt Events 22 samen met promoter Jarno Oldenijens, Motorsport Organisatie Nederland en Motor Club Mill voor het in augustus te houden event. Het circuit in Mill is een unieke locatie, met een geweldige ruimte en met een surfstrand. Als onderdeel van het debuut in Nederland, zal international meetings Event 22 een beachparty en Freestyle MX organiseren om zo een festival gevoel voor het hele gezin te creëren, net als de evenementen in de UK.

“Iedereen in Nederland is uitzonderlijk positief en verwelkomt ons hartelijk met ons evenement en het lijkt erop dat we de boel op stelten gaan zetten op het vaste land,” voegt Matt toe. Mill moet het begin zijn van een nieuw Europees Kampioenschap met dezelfde Red Bull Pro Nationals formule. “Het was iets waar ik met Red Bull twee jaar geleden al over sprak, tot dat we beseften dat de Red Bull Pro Nationals veel groter kon worden dan dat wij dachten. We wisten dat het potentie had, maar ik denk dat we niet stil stonden bij het succes van de jeugd. In een relatief korte periode is de Red Bull Elite Youth Cup het belangrijkste jeugdkampioenschap geworden in de UK.”

Kijk voor meer informatie op www.redbullpronationals.com