Deel dit artikel ‹ Terug

Hippisch Festijn Grave van 22 t/m 24 juni 2012

Geplaatst op: maandag 18 juni 2012


Van 9 uur tot 22 uur

Lokatie
Beerschemaasweg - Escharen (Grave)

Sfeervol Festijn in Grave

Ruitersportterein ’t Raamdal verwelkomt op 22, 23 en 24 juni bijna 10.000 bezoekers die kunnen genieten van bijna 1.300 starts in dressuur- en springrubrieken. Het sfeervolle Festijn is gratis toegankelijk en biedt naast de paardensport een strodorp met standhouders, diverse horeca en voor de kleintjes is er een springkussen. De 14e editie van het Hippisch Festijn Grave levert vanaf vrijdag 12.00 uur 3 volle dagen (vrijdag en zaterdag tot 22.00 uur) paardensport op in een gezellige ambiance.

Bezoekers
In het strodorp worden paardentrailers en paardenzadels aangeboden, maar bijvoorbeeld ook park- en tuinmachines, auto’s en er staat een enorme graafmachine opgesteld. Op het terrein is diverse horeca aanwezig en vanaf het gezellige terras is er een goed uitzicht op de springring en de 6 dressuurringen. In samenwerking met de Graafse ondernemersvereniging Graveon wordt op vrijdagavond een netwerkborrel georganiseerd voor Graveon leden en de sponsoren van HFG. En op zaterdagavond gaan de voetjes van de vloer in de tot feesttent omgebouwde rijhal, van 21.30 uur tot de kleine uurtjes kan gefeest worden met muziek van DJ Peter van Remote Rental.

Paardensport
Het Festijn start op vrijdag om 12.00 uur, waarbij de springruiters het Festijn openen met de klasse B en L. Dressuurruiters bevolken vanaf 17.00 uur deze dag het terrein, om tot zondagmiddag te blijven.
Tijdens de jeugddag op zaterdagochtend en –middag nemen 100en kinderen op hun pony’s het terrein in, met pony’s van 90 cm tot 157 cm een grote diversiteit aan deelnemertjes.
Op deze dag is er ook een demonstratie carrouselrijden door Akasha rijkunst uit Gassel op het terrein. Carrouselrijden is dressuur rijden maar dan met circa 16 paarden tegelijkertijd in de ring. Halverweg de middag nemen paarden de plaats van de pony’s weer in, en wordt ’s avonds de hoogste dressuurrubriek van het weekend verreden: de ZZ-Licht.
Na de feestavond is het weer vroeg op op de zondag, vanaf 9.30 uur barsten de wedstrijden weer los. Op zondagmiddag staan de hoogste springrubrieken op het programma, met hindernissen tot 1.45 meter die overwonnen moeten worden. En het dressuurhoogtepunt op zondagmiddag wordt gevormd door de Kür op Muziek.

Spectaculaire afsluiting
Na het grote succes van vorig jaar vormt ook dit jaar de Graafs Derby op zondag de afsluiting van het evenement. Voor het publiek is het ronduit spectaculair om de paarden over de aarden wallen en door de waterbak te zien galopperen, en over hagen en boomstammen te zien springen. Omdat de paarden een afstand van maar liefst 1 km moeten galopperen wordt het gehele wedstrijdterrein gebruikt, waarbij het publiek zelf naar de verschillende hindernissen kan lopen en de paarden nog net niet kan aanraken, zo dichtbij kan men de Derby beleven.

Iedereen is van harte welkom, ook bezoekers zonder paardenaffiniteit vermaken zich altijd opperbest op het sfeervolle terrein.

Website
www.hippischfestijngrave.nl