Deel dit artikel ‹ Terug

Cursus spreken in het openbaar in Cuijk 1 oktober 2012

Geplaatst op: donderdag 7 juni 2012


Van 20.00 uur tot 22.00 uur

Cursus spreken in het openbaar in Cuijk

Spelcentrum SPOT in Cuijk start op maandag 1 oktober 2012 de cursus Spreken in het openbaar voor volwassenen.
Wie kent het gevoel niet: je staat voor een zaal met tweehonderd mensen en je moet iets tegen die mensen gaan zeggen. Het klamme zweet staat op je voorhoofd, je moet iets gaat doen, en het enige dat je je realiseert zijn die vierhonderd ogen die op je gericht zijn. Paniek! Of: je hebt eindelijk al je moed bij elkaar geraapt en je start, en na vier woorden begint het geroep al: “harder! Ik versta niks!
Mensen die wel eens toneel gespeeld hebben, of een presentatie hebben moeten doen voor hun werk, kennen dat gevoel heel goed. Het meest pijnlijk is dat de voorbereidingen voor niets lijken te zijn geweest, nu je “afgaat” op het belangrijkste moment.
Het motto van deze cursus is: spreken in het openbaar moet voor jezelf leuk zijn om te doen, en voor je publiek aangenaam om naar te luisteren (en te kijken). Er wordt veel aandacht besteed aan zaken als ademhalingstechniek, articulatie, intonatie, houding en presentatie. Er wordt uitgegaan van een situatie zonder geluidsinstallatie. Voorop staat hoe de boodschap over het voetlicht komt. Op een leuke manier dan, en daarvoor is verstaanbaarheid een eerste vereiste.

Aanmelden/informatie.
De cursus vindt plaats in Cuijk op zes maandag avonden. De eerste avond is op 1 oktober 2012 van 20.00 tot 22.00 uur. De cursus kost € 100,-. Aanmeldingen per E mail bij Peter Fransen E_mail pmfransen@gmail.com Tel: 024 – 355 49 60 .