Deel dit artikel ‹ Terug

Ons Plattelandsrondje

Geplaatst op: vrijdag 11 mei 2012


Ons Plattelandsrondje: twee dagen fietsplezier op het PlatteLand van Cuijk

Op 19 en 20 mei (Hemelvaartsweekend) zal alweer de derde editie van OnsPlattelandsRondje plaatsvinden. Vier fietsroutes dwars door het Land van Cuijk met daarin aandacht voor bedrijvigheid, historie en cultuur.

Vier fietsroutes

In 2010 en 2011 werden de eerste twee edities van OnsPlattelandsRondje gehouden. Een doorslaand succes, waar in twee dagen tijd meer dan duizenden bezoekers op afkwamen. Dit jaar zijn er in het derde weekend van mei opnieuw vier nieuwe fietsroutes (of auto/wandelroutes) die door het Land van Cuijk voeren. Deelnemende routes en bedrijven aan OnsPlattelandsRondje 2012 (geopend op 19 en 20 mei tussen 11.00-17.00 uur) zijn: 

* Wolle Sokke route (35 km)
Koffie- en theeschenkerij Bij de Dames Langenboom
Toosjes Theetuin Langenboom
FF Pauze Mill
Belevingsboerderij De Nieuwenhof Mill
Bezoekerscentrum De Kuilen Mill

* Moj Oplipelle (33 km)
Belevingsboerderij De Nieuwenhof Mill
Koffieschenkerij Linde St. Hubert
´t Boerenwinkeltje Wanroij
Paardentramstation´t Stamhuus Sint Anthonis

* Mombakkesroute
Veeteeltmuseum Beers
De Tienmorgen Beers
Huistheater De Steenakker Haps
Korenmolen Jan van Cuijk

* Klumpkesroute 27,4 km
Het Vrijthof Beugen
Campagne Groenten en Fruit Beugen
De Bloemenschuur Beugen
De Passand Beugen
Fruitpark Groenz Sambeek
Ezelgasterij Groeningen
Kwekerij Van Bree, Vortum-Mullem

Leuke en innovatieve Plattelandsbedrijven

De vereniging Het Verrassende PlatteLand van Cuijk organiseert de tochten, waarbij de deelnemer onderweg meerdere verschillende plattelandsbedrijven kan bezoeken. Bedrijven die allemaal lid zijn van de vereniging en u kennis willen laten maken met wat onze regio te bieden heeft, zoals Kampeerboerderij De Nieuwenhof en schaapskudde Ovis & Eco in Mill, verkozen tot het beste Plattelandsbedrijf van 2011 of Ezelgasterij ´Aan de Maasheggen´ in Groeningen, verkozen tot het leukste Plattelandsbedrijf van 2011. Maar ook diverse koffieschenkerijen en theetuinen in de regio openen haar deuren, alsmede diverse plattelandswinkels.

Routebeschrijvingen

De routes hebben verschillende lengtes. U kunt overal starten en zelf bepalen hoelang u de route wilt volgen. Het is mogelijk om één of meer routes met elkaar te combineren. Voor gezinnen met kinderen zijn de routes ook in te korten. Onderweg kunt u afstappen en de aangesloten bedrijven bezoeken, want tussen 11.00 en 17.00 uur zetten zij hun deuren wagenwijd voor u open. Op elke route wordt koffie en thee met een versnapering aangeboden. De fietsroutekaartjes inclusief routebeschrijving, deelnemende bedrijven en georganiseerde activiteiten langs de route, zijn te vinden (en te downloaden) op: www.onsplattelandsrondje.nl.

Goed doel!

In navolging op het succes van 2011, zal ook in 2012 ´OnsPlattelandsRondje´ gekoppeld worden aan een goed doel, te weten de stichting Alpe d´HuZes die zich inzet om kankerpatiënten ´goed, gelukkig en gezond´ te laten leven. Onder het motto ´Opgeven is geen optie´ zetten de deelnemers zich maximaal in om enerzijds 6x op een dag de Alpe d´Huez op te fietsen en anderzijds zoveel mogelijk geld in te zamelen. Op 19 en 20 mei kunt u doneren voor dit goede doel bij alle aangesloten bedrijven middels een speciale donatie box. Meer weten? www.opgevenisgeenoptie.nl en www.sponsormart.nl.

Je bent welkom op 19 en 20 mei! Tot dan.
http://www.onsplattelandsrondje.nl