Deel dit artikel ‹ Terug

In de voetsporen van Jan d'n Urste van Cuijk, cultuureducatie in de regio

Geplaatst op: vrijdag 11 mei 2012


Op 9 mei werd tijdens een zeer druk bezochte informatiemiddag in Cultureel Centrum De Weijer erfgoedvoorlichting verzorgd door Suzanne Corthals van Erfgoed Brabant en Henri Elbers van Kunstencentrum Meander.

Er waren veel vertegenwoordigers zowel uit de erfgoedsector en uit het onderwijs aanwezig. Aan de hand van een aantal erfgoedprojecten werd bekeken hoe deze projecten naar de regio kunnen worden vertaald. Het frame voor het project Middeleeuwse Stad is door Erfgoed Brabant ontwikkeld, maar de inkleuring naar de regio gaan de Heemkundekringen maken. Hun hulp is hierbij onmisbaar. Dan kunnen de scholen in de regio met vol enthousiasme met dit leerstofvervangende project aan de slag! Zowel voor het onderwijs als de musea en heemkundeverenigingen zijn deze contacten van groot belang voor de cohesie in de regio.

Dit geldt ook voor de projecten die zijn ontwikkeld door Kunstencentrum Meander. Erfgoed à la Carte en Vestingwerken aan de Maas zijn speciaal ontworpen voor iedere groep van het basisonderwijs. De lesstof is toegespitst op deze regio. Dat erfgoed niet saai is en veel goodwill kan opleveren voor een regio is te zien bij het project Vestingwerken aan de Maas. De kinderen kunnen interactief via de website informatie verzamelen en opdrachten uitwerken.

Dit had zelfs Jan d’n Urste niet kunnen dromen!

Voor meer informatie: www.cultuuraandemaas.nl of bellen met 0485-565482, vragen naar Floor Santman

Foto: Floor Santman