Deel dit artikel ‹ Terug

7 jaar Happen & Trappen Cuijk

Geplaatst op: vrijdag 11 mei 2012


Het is prachtig om te fietsen door het Noord-Brabantse Land van Cuijk. Er zijn dan ook diverse fietsroutes, waaronder de fietstochten van de VVV, maar ook is er het bekende Happen & Trappen Cuijk. En dat nu al voor het 7de seizoen!

Happen & Trappen Cuijk voert de fietsers door de kerkdorpen Katwijk, Linden, Beers, Vianen, Haps, Sint Agatha en natuurlijk Cuijk zelf. Dit 7de seizoen van Happen & Trappen Cuijk is op 1 april 2012 van start gegaan.

Happen & Trappen Cuijk is een prachtige culinaire fietstocht binnen de Gemeente Cuijk. Het initiatief is in 2005 genomen door enkele Horeca ondernemers uit de Gemeente Cuijk en is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het Cultureel Hart Cuijk en het Verrassend Platteland van Cuijk. De fietstocht voert langs een aantal mooie bezienswaardigheden in deze gemeente.

Happen & Trappen Cuijk kan dagelijks gereden worden van 1 april tot 1 november. De tocht is ruim 44 kilometer lang.

Startpunt is het Pannenkoekenhuis “De 7 Dwergen” aan de Odiliadijk in St. Agatha. Hier start de fietsroute met koffie en gebak. De eerste route gaat langs de Maas richting kerkdorp Katwijk en via de Heeswijkse Plas terug richting centrum naar Brasserie “’t Heere Huys” voor het voorgerecht. De tweede etappe voert naar Linden en via Beers terug naar het Stationsplein in Cuijk bij Restaurant Taverna “ffw88” voor het hoofdgerecht. Vandaar gaat de volgende, de derde rit naar Vianen en Haps en is het dessert bij het bekende “IJs en Spijs” in Haps. De slot-etappe voert de fietsers terug naar St. Agatha, waar dit “fiets-avontuur” begon!!

Tijdens deze dagtocht zal er ongeveer 4 uur worden gefietst.

Inlichtingen vragen en reserveren (uiterlijk 1 dag van te voren) kunt telefonisch bij Pannenkoekenhuis “De 7 Dwergen” (0485)-350 228, via e mail: dezevendwergen@hetnet.nl of via de website www.happenentrappencuijk.nl

Kosten per persoon € 35,- excl. drankjes. Cadeaubonnen zijn mogelijk!

Happen & Trappen Cuijk is elke dag van april t/m oktober. In de maanden mei, juni, september en oktober niet op maandag.