Deel dit artikel ‹ Terug

De Beerse Hinnikdag op zondag 20 mei 2012

Geplaatst op: woensdag 2 mei 2012Een dag vol activiteiten met paarden en pony’s wordt georganiseerd bij kampeerboerderij “De Tienmorgen” te Beers op zondag 20 mei tussen 9:00 en 16:30 uur. Wat paarden betreft ligt de nadruk op een springwedstrijd. Voor kleine ponyruiters is er bixie rijden, en dressuurproeven worden verreden door verschillende categorieën pony’s in verschillende klassen. Daarnaast zijn er voor de pony’s ook springwedstrijden. De toegang is gratis.

De organisatie van deze dag is een gezamenlijk project van paardrijvereniging “Lindanusruiters” met ponyclub “De Overlaatruiters” beide uit Beers. Zij ontvangen de deelnemende ruiters en amazones met hun paarden en pony’s op het terrein naast de camping van de familie Gosens. Voor publiek is het leuk om dit evenement te bezoeken. Er staat een tent waar een hapje en een drankje verkrijgbaar is. Het wordt een gezellige boel. Je kijkt je ogen uit op de keurig verzorgde dieren die hun kunsten vertonen met al even verzorgde ruiters en amazones. Een deskundige jury beoordeelt met een puntensysteem, zodat er per klasse eervolle prijzen kunnen worden uitgereikt. Op dit concours is afdelingsdressuur een onderdeel, waarbij ruitercombinaties zich kunnen kwalificeren voor de Brabantse Kampioenschappen. Verder is het springparcours erg aantrekkelijk om te bekijken. Deze voldoet aan alle eisen die de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) aan zulke wedstrijden stelt.

Ruitercombinaties die zich willen opgeven voor “de Beerse Hinnikdag” kunnen dat doen tot en met zondag 6 mei via hun eigen KNHS-club.

Voor meer informatie kunt U ook mailen met overlaatruitersbeers@hotmail.com

U bent van harte welkom op de Beerse Hinnikdag, die U aantreft bij kampeerboerderij “De Tienmorgen”, Broekkant 11 te Beers.

Rijvereniging “Lindanusruiters”
Ponyclub “De Overlaatruiters”
Familie Gosens, kampeerboerderij “De Tienmorgen”