Deel dit artikel ‹ Terug

Smaakmakers Mill winnen Millse Ondernemersprijs 2012

Geplaatst op: dinsdag 1 mei 2012


Op vrijdagmiddag 27 april werd tijdens de opening van de consumentenbeurs Show en Business ook de winnaar van de Millse Ondernemersprijs bekend gemaakt. Deze verkiezing is een initiatief van de ondernemersvereniging Mill (OVMill). Iedereen kon tot 31 maart kandidaten nomineren. De 5 meest genoemde ondernemers gingen door naar de 2e ronde en deze werden op diverse criteria beoordeeld door een jury.

De 5 genomineerden waren:
WUX-Webdevelopment (Bo Pennings)
Snoepwinkel Catootje (Frank Peters)
Smaakmakers Mill (Emiel Minten en Hans vd Steijn)
Edo Verlichting (Edo van Tienen)
Modehuis de Schettering (Mark Gerritsma)

Voor alle vijf genomineerden zijn specifieke redenen aan te geven waarom ze de Millse Ondernemersprijs 2012 verdienen, voor de een omdat hij Mill al die jaren is trouw gebleven, voor de ander omdat hij een combinatie van een naam en een product, die bij de Millse cultuurhistorie hoort weer nieuw leven heeft ingeblazen. Een kandidaat was ooit de jongste zelfstandig ondernemer in Nederland, een kandidaat weet zich bovenregionaal op professionele wijze te manifesteren in een zeer hectische digitale markt, en een kandidaat heeft twee verschillende talenten samengebracht in een unieke en sterke combinatie (1+1=3).

Uiteindelijk zijn er 5 winnaars, waarvan er 4 op de 2e plaats zijn geëindigd en 1 de absolute winnaar is geworden. Zowel de jury als het publiek is tot dezelfde conclusie gekomen.

De winnaar van de Millse Ondernemersprijs 2012 is:

De Smaakmakers Mill

De jury was met name onder de indruk van de wijze waarop de Smaakmakers een bestaand concept op een creatieve en unieke wijze hebben uitgewerkt. Het samenbrengen van de verschillende talenten van beide ondernemers blijkt een succesformule te zijn. Het heeft geleid tot een toekomstbestendige onderneming met toegevoegde waarde voor Mill en voor de regio. De ondernemers zien zelf groeimogelijkheden in de regio en hopen in de nabije toekomst vanuit een eigen pand in Mill hun onderneming verder uit te kunnen breiden.

De jury bestond uit:
1. Corné Cremers, organisator van de beurs Show en Business
2. Cees Berends, voorzitter ondernemersvereniging Mill
3. Johan van Ham, bedrijfs-contactpersoon gemeente Mill en Sint Hubert
4. Jos van den Boogaart, wethouder Economische Zaken gemeente Mill en Sint Hubert

5e stem: Publiek; iedereen kon via www.showenbusiness.nl maximaal 1 x stemmen op een van de 5 genomineerden. In totaal is door bijna 1000 mensen via internet gestemd.