Deel dit artikel ‹ Terug

Lezing Milsbeekse oorlogsherinneringen

Geplaatst op: donderdag 26 april 2012Maandag 7 mei is in de bibliotheek in Gennep een lezing naar aanleiding van het boek “Oorlogsherinneringen Milsbeek”. Het boek bevat een 50-tal verhalen met herinneringen uit de Tweede Wereldoorlog. Deze verhalen zijn verteld door (oud) inwoners van Milsbeek.
De lezing wordt verzorgd door oud-Milsbekenaar Wim Bindels, samenstellen van het boek Oorlogsherinneringen Milsbeek. De lezing gaat in op de mobilisatie, inval, bezetting, periode als frontgebied, evacuatie en de terugkomst in Milsbeek. Maar er is ook aandacht voor de omgeving van ‘De Diepen’ die een belangrijke rol speelde in de operatie Veritable. Deze operatie leidde tot de bevrijding van Milsbeek en Gennep en opende vervolgens de poort tot de aanval op het Rheinland.

U bent van harte welkom 7 mei in de bibliotheek Gennep, Ellen Hoffmannplein 2. De lezing begint om 20.00 uur. Toegangskaarten (€ 4,50 en € 3,50 voor leden van BiblioPlus) zijn te bestellen via www.biblioplus.nl en verkrijgbaar in alle bibliotheekvestigingen van BiblioPlus.