Deel dit artikel ‹ Terug

Verhuizing Intergemeentelijke Sociale Dienst naar Dienstencentrum in Cuijk

Geplaatst op: dinsdag 24 april 2012



Cuijk, 24 april 2011 – Met ingang van 1 mei 2012 verhuist de Intergemeentelijke Sociale Dienst van de gemeenten Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert (ISD CGM) naar haar nieuwe onderkomen. Deze nieuwe plek is in het Dienstencentrum aan de Zwaanstraat 7 in het centrum van Cuijk.

Wat betekent dit voor klanten?
Inwoners van de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert die persoonlijk langs willen komen met hun vragen op het gebied van zorg, werk en inkomen, waren gewend om hiervoor naar het gemeentehuis of de tijdelijke huisvesting op het Zwaanplein in Cuijk te gaan. Zij kunnen hiervoor vanaf 1 mei 2012 terecht op 1 locatie: in het Dienstencentrum, dat precies tussen de twee genoemde locaties in ligt.
De openingstijden van de ISD CGM zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur. Het postadres en het telefoonnummer voor de ISD blijven gelijk. Verderop op deze pagina vindt u alle bereikbaarheidsgegevens op een rij.

Waarvoor kunt u terecht bij de Intergemeentelijke Sociale Dienst?
De ISD CGM is een samenwerking tussen de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert op het gebied van werk, inkomen en zorg. Dat betekent dat de ISD CGM zorgt dat mensen uit deze drie gemeenten die geen betaald werk hebben dat weer snel vinden of in inkomen ondersteund worden. Het doel hiervan is dat zij mee kunnen doen in onze maatschappij.
Daarnaast zijn er ook mensen die door een beperking niet volledig mee kunnen doen in onze maatschappij. Zij kunnen ondersteund worden door de ISD CGM vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Daarbij kunt u denken aan aangepast vervoer, een scootmobiel of soms huishoudelijke hulp, zodat ook deze mensen zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven.

WMO-loket Grave en Mill en Sint Hubert
De bereikbaarheidsgegevens van de ISD CGM voor telefoon en post zijn voor alle drie de gemeenten gelijk. Inwoners van de gemeente Grave of de gemeente Mill en Sint Hubert die persoonlijk langs willen komen met vragen over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, kunnen ook terecht bij het WMO-loket in hun plaatselijke gemeentehuis. De openingstijden voor Grave zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. De openingstijden voor Mill en Sint Hubert zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur.

Dienstencentrum
De ISD CGM is niet de enige die verhuist naar het nieuwe Dienstencentrum aan de Zwaanstraat. In het Dienstencentrum nemen in de loop van de komende maanden een groot aantal diensten op het gebied van zorg, werk en inkomen hun intrek, bijvoorbeeld het Regionaal Maatschappelijk Centrum, Radius, Pantein / JGZ, Verdihuis, Novadic, Jeugdzorg, Dichterbij en MEE. Het Dienstencentrum is dus echt een centraal punt. Mensen die door hun vraag of probleem met meerdere instanties te maken krijgen, kunnen in het Dienstencentrum sneller en beter geholpen worden. Dat betekent dat zij maar één keer hun verhaal hoeven te vertellen en dat de persoon die hen helpt, kijkt wat er vanuit de verschillende invalshoeken nodig is.

Bereikbaarheid ISD CGM

Bezoekadres: Zwaanstraat 7, 5431 BP Cuijk

Postadres: Postbusnummer 10.001, 5430 DA Cuijk

Telefoonnummer: 0485-396733

U krijgt een keuzemenu. Voor vragen over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning gebruikt u optie 1. Voor vragen over de Wet Werk en Bijstand gebruikt u optie 2.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur