Deel dit artikel ‹ Terug

Radio 2 Top 2000 van Mill & Sint Hubert

Geplaatst op: vrijdag 20 april 2012


Hoe stemde Mill en Sint Hubert op de Top 2000 van Radio 2?

In het weekeinde van zaterdag 12 mei houdt de Lokale Omroep Mill twee open dagen. De radio-afdeling verzorgt op die zaterdag een unieke uitzending van 's morgens 09.00u tot 's avonds 19.00u. Dan wordt namelijk de Top 100 van de gemeente Mill en Sint Hubert uitgezonden. Hoe hebben de inwoners van Langenboom, Mill, Sint Hubert en Wilbertoord gestemd op de Top 2000, die in de maand december door Radio 2 wordt uitgezonden? Staat Queen ook hier op nummer 1, met het nummer Bohemian Rhapsody? Hoe hoog scoort Boudewijn de Groot's Avond in de gemeente Mill? Of krijgen we een verrassende nummer één?

Met toestemming van Radio 2 kan de LOM deze Top 100 presenteren aan haar luisteraars. Voor Radio 2 hebben Tom Gorris en Fred Liauw ervoor gezorgd dat de Millse stemmen uitgefilterd konden worden voor deze speciale lijst.  Tijdens de Top 2000 hebben 2 miljoen mensen een lijstje ingeleverd en uit de gemeente Mill en Sint Hubert hebben voldoende mensen gestemd om er een representatieve lijst van op te maken.

De Top 2000 (voor beste popsongs aller tijden) werd in 1999 door Radio 2 in het leven geroepen. Voor de één is het een verzameling uitgekauwde popclichés, voor de ander de ultieme hitlijst met alle perfecte popsongs: de Top 2000 groeide uit tot een fenomeen met miljoenen luisteraars en kijkers. De Millse Top 100 wordt bij toerbeurt gepresenteerd door de radiomedewerkers van de LOM.