Deel dit artikel ‹ Terug

Roepaen Podium verwelkomt levende legende

Geplaatst op: dinsdag 17 april 2012Bluesliefhebbers, popluisteraars, rockers en Americanafanaten kunnen hun hart ophalen deze week met maarliefst vier concerten bij Roepaen Podium!

RORY BLOCK
Dinsdag 24 april | aanvang 20.00 uur | €18,50 | blues
Levende legende Rory Block treedt al tientallen jaren over de hele wereld op (in het verleden onder andere op Pinkpop), werkt samen met mensen als Mark Knopfler en Bonnie Raitt, heeft meer dan twintig albums op haar naam staan, en won op haar terrein alle prijzen die er te winnen zijn.
Op haar nieuwste album “Shake’em on Down” klinkt de invloed van de traditionele blues samengevoegd met de hedendaagse deltabluesmuziek met veelzeggende songs.

“Dit is niets minder dan een fenomenaal album dat onder geen enkel beding door liefhebbers van de traditionele blues mag gewist worden.” Rootstime.be
“Haar versie van zijn deltablues heeft het allemaal: de weerslag van het harde leven, het ritme van kolengestookte locomotieven, de verwoestende invloed van de drank, de lange zwoele avonden vol uitbundig vertier en gebroken harten.” – Bluesmagazine

CHUCK PROPHET AND THE MISSION EXPRESS SUPP. JANKOBUS SEUNNENGA
Vrijdag 27 april | aanvang 20.30 uur | €15,50 | pop
Zijn muziek is absoluut uniek; een mix van countryrock en elektronica en soms zelfs hiphop. Drie keer eerder stond hij in Roepaen en dat waren stuk voor stuk gedenkwaardige optredens waarbij het dak van de Nightclub eraf ging. Zijn nieuwste cd 'Temple Beautiful' is de zoveelste heel goede plaat van Chuck Prophet en het zoveelste ticket dat recht geeft op erkenning door een breed publiek. Mis hem niet!

"Een tot de verbeelding sprekende plaat" - Altcountryforum
"Temple Beautiful is een heerlijke rockplaat vol memorabele songs. Het is de zoveelste heel goede plaat van Chuck Prophet en het zoveelste ticket dat recht geeft op erkenning door een breed publiek." - De krenten uit de pop.

MATT THE ELECTRICIAN
Zondag 29 april | aanvang 14:30 uur | €15,50 | singer songwriter Voormalig elektricien Matt Sever, zoals Matt officieel heet, is een man van vele talenten, hij is wat je noemt een multi-instrumentalist. Bij zijn optredens kun je van alles verwachten variërend van allerhande snaarinstrumenten als gitaar, banjo, ukelele tot piano, xylofoon, cajon en zelfs trompet. Bovendien wordt hij ook nog eens vergezeld door Scrappy Jud Newcomb (o.a. The Resentments) op gitaar. Zijn liedjes zijn reuze aanstekelijk, vaak grappige en cynische kleine verhaaltjes, soms heel serieus gebracht. Ze zijn doorspekt met kleine toonkunstige subtiliteiten, vocale harmonieën en koortjes. Door zijn liedjes schijnt een lentezonnetje en als je na zijn concert naar huis, loopt, rijdt of fietst dan loop je ongemerkt zijn refreintjes nog mee te neuriën.

ELIZA GILKYSON
Zondag 29 april | aanvang 17.00 uur | €15,50 | singer songwriter Eliza Gilkyson behoort al meer dan vijfentwintig jaar tot de absolute top in het Americana-genre. Al vanaf eind jaren zeventig brengt de singer-songwriter met enige regelmaat succesvolle albums uit. In 2003 werd ze opgenomen in de Austin Music Hall of Fame en in 2004 werd haar plaat ‘Land Of Milk And Honey’ genomineerd voor een Grammy Award in de categorie, Best Contemporary Folk Album. Eliza Gilkyson wordt geroemd om haar stijl en hoe ze op geniale wijze Americana weet te vermengen met rock, pop, jazz en folk.