Deel dit artikel ‹ Terug

Teams Sensation Cheerleaders klaar voor vertrek naar WK in de USA

Geplaatst op: maandag 16 april 2012


Komt u ook uitzwaaien?

Teams Sensation Cheerleaders klaar voor vertrek naar WK in de USA
Maandagochtend 23 april aanstaande is het dan eindelijk zover. Om 8.00 uur staat er een gave witte Hummer-limousine klaar op het parkeerterrein van Maassen Advies & Bewegingscentrum aan de Rembrandt van Rijnstraat 3 te Boxmeer, om hiermee de 14 leden van de Sensation Cheerleaders naar vluchthaven Schiphol te vervoeren. De leden zullen als eerste in de geschiedenis Nederland vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Cheerleading in Orlando, USA.

De Burgemeester van Boxmeer, de heer Van Soest, zal ook aanwezig zijn, net als de Peewee- en Juniorleden van de Sensation Cheerleaders die helaas (vanwege leeftijdscriteria voor het WK) niet deel kunnen nemen. Ook zijn alle leerlingen van de basisscholen in Boxmeer uitgenodigd om bij het vertrek aanwezig te zijn. En daarnaast natuurlijk pers, ouders, vrienden, sponsoren en andere geïnteresseerden.

Zij zullen alle leden succes toewensen met hun deelname aan het WK. Aan enthousiasme en inzet geen gebrek. De leden hebben de afgelopen maanden hectische tijden gekend. Naast 10 tot 12 uur trainen per week, hadden ze ook de nodige optredens door het hele land plus uitnodigingen voor televisie- en radioprogramma's en interviews voor diverse andere media. En dan nog gewoon naar school of naar het werk vanzelfsprekend, want cheerleaden doe je in Nederland "erbij". Pure topsport is het waarin turnen, dans- en stuntwerk gecombineerd zijn.

Om het uitzwaaien helemaal feestelijk te omlijsten, zullen er bij het vertrek van de limousine honderden ballonnen de lucht in worden gelaten door alle basisschoolleerlingen. Degene waarvan de ballon het "grootste" uitstapje maakt, wint een cheerclinic voor zijn of haar klas.

Wie de avonturen van “Team Netherlands” wil volgen gedurende de WK week, kan www.boxmeergoesusa.nl in de gaten houden voor een blog, dat headcoach Anne-Marie Olçay-Jansen tijdens het verblijf zal bijhouden. Op dinsdagmiddag 1 mei zullen de Seniors van de Sensation Cheerleaders weer in Nederland voet aan bodem zetten en hopelijk met een of meerdere prijzen in hun koffer terugkomen.

Op vrijdag 11 mei zal in hotel Riche, aan de Steenstraat 51 te Boxmeer een Home Coming Party georganiseerd worden om dit WK-avontuur af te sluiten. Dj’s Hence Dupree en Sir Sore, de heren van de Nijmeegse rockformatie Black Bottle Riot, en niemand minder dan Christopher Max, bekend van The Voice of Holland, zullen deze benefietavond voor de Sensation Cheerleaders van een muzikale omlijsting voorzien. Tickets zijn in de voorverkoop én aan de deur verkrijgbaar bij Riche.