Deel dit artikel ‹ Terug

Hilarische dinnershow in Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: dinsdag 10 april 2012


Basil en Sybil Faulty vieren 15e verjaardag
Succesvolle dinershow Faulty Towers bestaat 15 jaar

15 jaar geleden op 24 april 1997 vond de eerste voorstelling plaats van Faulty Towers, the Dining Experience in Brisbane Australië. Faulty Towers is een dinershow, waarbij de gasten dineren in het restaurant van ‘Fawlty Towers’. Het concept is bedacht door de Australische Alison Pollard-Mansergh. ‘Voor de allereerste voorstelling waren we ontzettend zenuwachtig’, zegt Pollard-Mansergh. ‘Het was bijna onmogelijk om een locatie te vinden. Iedereen zei dat het niet zou werken. Nu is de voorstelling al in 15 landen geweest, en zijn er 6 teams van acteurs!’ Op 24 april aanstaande viert het gezelschap zijn 15e verjaardag.

Faulty Towers, the Dining Experience
‘Fawlty Towers’ is één van de bekendste en meest succesvolle Britse sitcoms die ooit is gemaakt. Tot op de dag van vandaag wordt de serie ook op de Nederlandse televisie regelmatig herhaald. ’Fawlty Towers’ inspireerde het Australisch theatergezelschap Interactive Theatre International, onder leiding van Pollard-Mansergh, om Basil, Sybil en Manuel tot leven te brengen tijdens een dinershow.

Dinershow
In Faulty Towers waant het publiek zich in het restaurant van ’Fawlty Towers’ en kunnen zij genieten van een bijzondere maaltijd. Drie Australische acteurs kruipen in de rol van de botte hotelmanager Basil, zijn praatzieke vrouw Sybil en de grappige Spaanse kelner Manuel. Deze acteurs nemen het publiek mee naar de hilarische wereld van het hotel- en restaurantwezen. Terwijl het publiek geniet van een drie gangen diner, ontstaat er een groot aantal komische misverstanden tussen Basil, Sybil en Manuel.

Please wait to be seated and don’t mention the war…!!!

Meer informatie
Faulty Towers, the Dining Experience is nog tot en met 3 mei in Nederland te zien. Voor meer informatie en de complete speellijst kunt u kijken op www.wereldtheater.com.